Followers

Thursday, December 27, 2012

Mikail dan Teether-nya

Posted by Zie Madini | 0 comments



Semalam kan Zie ada keluarkan entry yg Mikail dpt hamper drpd kazen Dillah, kan? (Click SINI utk refer) Well...Teether inilah salah satu daripada benda alah di dalam nya :) Kau tgk mikail tu uols... dok perhatikan teether tu. 




Hehehe...muka dia! Haha. Zie bagi dia gigit teether ni coz skrg ni Mikail dah dok suka gigit-gigit. Asyik gigit tgn dia je. If nyusu botol, dok gigit puting botol tu plak. If nyusu bdn, abeh ler puting aku dia dok gigit...adeh!

...Dah nak tumbuh gigi ke apa anak aku ni? Huhuhu







Hehe...comel nah si manja zie ni taw. Geram lak zie tgk dia ni ko. No wonder lah aritu, papa dia pi gigit pipi dia...Hahaha. Mana tak nya meraung budak tu di buatnya. Sudahnya, kena marah dek zie ler papa dia...hehehe

...Rambut dia tu uolssss. Payah nah nak tumbuh taw. Org dok asyik ingat dia dah di botakkan je. Padahal...mmg rambut asli dia apa. Hehehe. 






Wednesday, December 26, 2012

Comel Lak dia Ber-Cool Fever

Posted by Zie Madini | 0 comments



Hari tu time Mikail demam...harus kooo beli cool fever utk Mikail. Kan Mikail demam panas. Utk kebahkan suhu panas dia. Beli 2 pack...but then, hanya pakai 1 pack tu je. Coz after that, suhu Mikail dah semakin menurun...

...buat parents-to-be, uols MUSTTT MUSTTT sediakan thermometer satu kat umah taw uols. Ianya sgtttt berguna bila anak kau demam :) Zie dah melaluinya sudah ^_-







Alolololo...caaayang anak mama! Kesian dia demam. Merah je kat kawasan mata n bibir dia. But now Mikail dah beransur pulih dari demam. Cuma skrg... hilang demam berganti plak dgn blocked nose dia :(

..kesian Mikail. Mcm-mcm je sakit anak aku ni. Sakit cari "ilmu" ni bak kata org tua-tau. Heee heee +__+




Monday, December 3, 2012

Gambar Tadi Pagi....

Posted by Zie Madini | 5 comments



Pepagi rumah memang ada a lil bit "kelam kabut" sebab emak zie tido kat ruang tamu. Rumah kecik je koo uols. Hanya ada 2 bilik je :( Huhu. Nk renovate...nan hado money. No money , no talk maa..hehe.

Zie paksa Mikail bergambar dgn zie sebelum zie turun kerja td pagi. Ko tgk uols...bulat je mato dia. Hahaha. Its sooo like his father :P







Ko tgk uols...payah nah nk tarik perhatian dia. Dia still dok sibuk nk tgk seluar zie...haishhh. Tgk camera lah syg...huhu. 




Skrg ni Mikail dh suka dok ketap bibir bawah dia jer. so cute anak bujang aku sorg ni taw...hehe. Pipi dia semakin hari semakin tembam dah zie tgk taw.










Mikail Copyright©

Gambar Mama dan Mikail yang Comel :D

Posted by Zie Madini | 3 comments



Semalam nyer pictures ni. Nak ke rumah emak mentua zie. Sebelum gi, sempat gakk kooo budak tecik ni nak menyusu....haishhh. Kasi kejap. Hoho.









Tgk perbezaan keputihan zie dgn mikail uols. Jauh nah beza dia kan. Mikail still putih suci. Belum di nodai oleh cahaya matahari sgt...kehkehkehkeh :D Mikail..mama jeles dgn kulit muuu :P









Mikail Copyright©

Friday, November 30, 2012

Clerk Kent Junior Sedang Tidur

Posted by Zie Madini | 3 comments









Hehehe...mcm tahu tahu je dia yg mama dia sdg skodeng dia tido :P Terus terjaga ea dia...aiyooo. Means kena bersekang lagi ler mata utk tidurkan dia. Haa tu la kau zie...sapa suroh kacau dia tidur. kan terbangun dah si boss kecik ni...hehehe.

...BTW, love seeing him in this Superman romper taw. so cute :)








Mikail Copyright©

Wednesday, November 21, 2012

Cam Anak Cina Jer... Hehe

Posted by Zie Madini | 7 comments



Mata 100% ambil mata papa dia. Meanwhile hidung plak... 100% ambil hidung mama dia. Hidung serombong kapal! Hahahaha. Sekali pandang cam anak cino je kau...siapa setuju??? Hehe.





Selepas puas di dodoi...akhirnya tidur jugak si boss kecik zie ni. Boss ni kalau sikit je dia bersuara, ASAP kena layan dia. haha :D Mikail, mikail...dah berapa malam mama tak tidur malam kerana mu anak kuuuu.








Mikail Copyright©

Monday, November 12, 2012

Mikail With His Red and Black Striped Romper

Posted by Zie Madini | 6 comments













 

Bila mama minat kaler merah hitam...harus koooo sarungkan anak dgn kaler kegemaran sendiri. Tak peduli whether anak itu suka atau tidak. Guna kuasa veto maaaa...hehehehe












 Mikail Copyright©

Saturday, November 10, 2012

Tidur Gak Akhirnya :)

Posted by Zie Madini | 3 comments



Mula-mula bulatttt je mata beso. Asyik dok nak ajak papa and mama berborak dlm bahasa dia je. hehehehe.




Kepenatan gak dia akhirnya. Mata pun dh semakin kuyu nak tido :D




 

Few minutes lepas tue...tido sudah, yay! So apa lagi mama nyer Mikail...it's time for blogging! hahahaha. Hanya akan dpt berblogging bila mikail dah tido :P









Mikail Copyright©

Wednesday, November 7, 2012

Video Mikail #4 --- My Cute Little One :D

Posted by Zie Madini | 4 comments

Semakin besar semakin comel lah anak aku ni...hahaha. Tu dia, puji anak sendiri...hikss. Mak pak mana yg tak puji anak sendiri, kan...huhu :D



 

So uols, layan video mikail yg ke-4 ni ek ^_-







Mikail Copyright©

Monday, October 29, 2012

Kenapa Entah Buat Mulut dan Hidung Gitu

Posted by Zie Madini | 5 comments






Kau tgk hidung dan mulut si mikail ni uols. Dia suka taw buat mimik muka ginie. Hidung di kembangkan sebesar-besarnya. Dahlah hidung sememangnya kembang. Di kembangkan lagi...apa lg, jelas ler kelihatan lubang hidung tu. ahahaha.  Pastu mulut di muncungkan semuncung muncungnya. Kenapa entah gitu. Hairan mama taw, Mikail.

...agaknya ini gaya "rasa cute" dia kot. Tak cute pun mama tgk...hahahahahaha :P





Mikail Copyright©

Thursday, October 25, 2012

Muka Susah Hati Tidur....hehe

Posted by Zie Madini | 4 comments



 

Hehe...ko tgk tu uols. Dlm gambar, tak nampak sgt kerut muka anak mama ni. But in live, nampak koooo di tidur dgn dahi berkerut. Apa entah yg dia mimpikan tu ek. Kejap-kejap ngigau nangis plak dia. Agaknya dia mimpikan mama dia marahkan dia kot...hehe.

...mama dia ni ada garang sikit :P







Mikail Copyright©

Tuesday, October 23, 2012

Cucu dan Nenek ")

Posted by Zie Madini | 3 comments



Saling pandang memandang...hehehe. Mikail dok sibuk bawa Mak Nek dia "berborak" hehehe. Time ni Mikail kat rumah nenek dia di Kg. Segedup :) Papa pun, mama sgt suka dgn photo ni...photo yg menunjukkan kasih saying cucu dan nenek...hehe







Mikail Copyright©

Wednesday, October 17, 2012

Video Mikail #3 --- Kehairanan... Hehe

Posted by Zie Madini | 8 comments






Hehehe...skrg Mikail dah pandai melihat :) Skrg ni dia tgh kehairanan tgk mama dia ambil video dia kot...haha :D 




 

Saaaayang anak mama! Kenapalah rambut still mcm segan je nak tumbuh tu syg oiii. hehehehe :D Psssttt...mata bulat sebulat mata papanya...hiksss.






Mikail Copyright©

Monday, October 15, 2012

Tidur Dengan Lenanya :)

Posted by Zie Madini | 4 comments




Kau tgk mata dia tu uols...hehe, cam undertaker nyer mata jer :P Dia still lg ngantuk nak tido tu sebenarnya. Tapi papa dia nyibuk gak nk gendong...ceh. Sudahnya mengiyau dia nangis pastu. Mamaaaaa dia gak yg memujuknya...

...papa dia, terus sengih-sengih. Ngacau anak tido nah papa dia tu taw.





Hehehe....mikail tido, peluang kooo zie online dan berblogging...hikss :D






Mikail Copyright©

Monday, September 24, 2012

My Favourite Mikail's Photo

Posted by Zie Madini | 6 comments
 
Geram tgk mikail dlm pic ni. Comelllll sesgt taw. Dahlah perut super bulat...hehe. 

Photograph by: Chu Majorflava 
Bathed by: Kak Midah (kakak zie)




Mikail Copyright©

Thursday, September 20, 2012

Gambar-gambar Mikail #1

Posted by Zie Madini | 11 comments


Semakin bam bam pipi Mikail :) Masa ni Mikail baru berumur 19 hari ^_- Pakai baju dan seluar baru yg papa dia baruuuu je beli...suka ler tue **tgk muka** haha :P






Alolololo....senyummmmm. Manis je senyuman anak aku ni ah :D









Mikail Copyright©

Wednesday, September 19, 2012

Mikail Pakai Serban.. Hehe

Posted by Zie Madini | 6 comments


Alolololo...tomei! Pakai serban tuee. Nak jadi ustaz ea anak mama ni? Aminnn...hehe :P Sgttttt suka zie dgn gambar Mikail pakai serban ni taw. Ni kerja papa dia la ni. Dahlah Mikail tersenyum riang masa di pakaikan serban ni :D

...sejuk perut mengandung tgk gambar ni taw. Semoga impian mama dan papa tercapai hendaknya...Aminn :)









Mikail Copyright©

Tuesday, September 18, 2012

Lagi Gambar Mikail :)

Posted by Zie Madini | 4 comments


Besar dan bulat je mata anak bujang zie ni...hehe. Mata ikut mata papa dia.






ehemm...mancung kan hidung Mikail ^__^ Ngeee. Love it!





Saling pandang memandang weols kooo....hehe. Saaayang anak mama. Seluruh kasih sayang zie dan suami akan tumpah kat dia sahaja :)









Mikail Copyright©

Friday, September 14, 2012

Tips Semasa Mengandung: Khasiat Air Zam Zam

Posted by Zie Madini | 7 comments


Semasa Zie mengandung dulu, zie selalu amalkan minum air zam zam :) So ni zie nk kongsikan kat uols (terutama sekali mummy-to-be) ttg khasiat air zam zam ni ek

Antaranya, amalan meminum Air Zam-Zam dapat membantu mempermudah proses bersalin. Juga, elok jika dapat dititiskan ke dalam mulut bayi yang baru dilahirkan.

Sebelum minum Air Zam-Zam jangan lupa doa/selawat berikut;


أَللَّهُمَّ إِنِّى أَسْئَلُكَ عِلْمًا نَافِعًا
(ALLOHUMMA INNII AS'ALUKA ILMAN NAAFI'AN)
Ya Allah, Aku memohon padamu ilmu yang bermanfaat

وَرِزْقًا وَاسِعًا
(WARIZQON WAASI'AN)
rezeki yang luas

وَشِفَاءً مِنْ كُلِّ دَاءٍ
(WASYIFA'AN MINKULLI DAA-IN)
ubat dari segala penyakit


اللهم إني أشربه مستشفيا به فاشفني
(ALLOHUMMA INNII ASYROBUHU MUSTASYFIYAN BIHI FASYFINII)
Ya Allah, sesungguhnya saya minum air zam-zam dengan harapan mendapat kesembuhan, maka berikanlah kesembuhan kepadaku.



Selepas doa/selawat, sebutkan hajat dan niat (agar mudah bersalin, bayi dan ibu sihat, dsb.)

Kemudian, minum lah air zam-zam tersebut. InsyaAllah selepas berusaha, tawakkal kepada Allah adalah yang terbaik.


-- sumber dari google

W/pun zie menghadapi kerumitan semasa melahirkan Mikail (maybe itu ujian buat zie), uols jgn plak tak cuba ek. Mana tahu rezeki uols, uols di permudahkan utk beranak nanti :)

...percaya dan tawakal pd ALLAH SWT +__+








Mikail Copyright©

Video Mikail #2 --- Kesayangan Hati Baru Bangun Tidur :)

Posted by Zie Madini | 4 comments


Hehe...ada lg ambil video Mikail :) Kali ini dia tak tidur ea. Sedang bangun dia...hehe. Tak merenggek pun dia bangun tidur. Ini yg bestnya Mikail...dia jarang nangis. Kalau dia nk susu pun...

...dia just merenggek je. Syukur....hehe. Tp if tgh tukarkan lampin dia and zie lambat nk tukar..meraung kooo dia nangis. HAHA :D





Skrg Mikail sudah berumur 2 minggu 1 hari dah :) Cepat kan masa berlalu. Berat dia on last check up aritu dah 3.2kg (semasa lahir berat dia 2.7kg). Menaik koo berat dia. Tgn pun dh cepat lenguh gendong dia time nyusu...hehe.

...tak lama lg, sebulan ler umur anak aku ni nanti ^_^







Mikail Copyright©
 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)