Followers

Wednesday, January 21, 2015

Mikail Selsema

Posted by Zie Madini | 0 comments

Alolololo....kesian si hyper kecik zie ni. Selsema kooo dia gara-gara kena jangkit dgn Zie haritu. Yelah...dah tidur sekatil dgn zie...once sorg demam atau selsema, sure yg lain kena gak.. Hehe. 

...Mikail kena blocked nose. Time malam malam masa nak tidur... susah dia nak bernafas. 





Si Mikail ni kan...tak sihat camne sekalipun dia,  bermai tetap jalan kooo. Takde istilah, Sakit... rehat. Dlm mimpi lah noks. Huhu. Bawa dia ke B. Teo Child and Family clinic also known as child specialist.

...zie suka bawa mikail ke sini sbb ubat dia sgt berkesan. Dah pun nama child specialist kan. Semestinya. Harga pun murah je. 




Doktor  kasi mikail nasal spray utk pecahkan hingus yg sumbat tu. Dan ubat selsema jenis syrup. Tu lah yg semalam, Mikail bertangisan menghempas diri golek golek atas lantai berdrama bagai nak makan ubat.

....skrg Mikail dah stop makan ubat sebab dah sihat dah. Takkan nak kasi kan. Nak bagi vitamin...pun dah bagi. sekali sehari je mikail makan vitamin. Takkan nak bagi tiap saat kan. Geram dgn mikail. Dpt anak suka makan ubat pun susah gak sebenarnya...huhu

...stresssss mak noks! Hehehe







Thursday, January 15, 2015

Senyuman Anak ---> PRICELESS

Posted by Zie Madini | 0 comments

Salah satu pemandangan yg terindah dalam hidup zie... saat tgk anak tersenyum :D Hehehe. Mama love you sooooo much, Muhamad Mikail! The reason for everything. Whatever makes u happy... mama akan lakukan.

...because making or seeing u happy is my happiness :) Mama will try to be a good mother for you...xoxo







Monday, January 12, 2015

Adat Beranak

Posted by Zie Madini | 0 comments


Uwaaaaa!!!! Migraine tengok keadaan rumah kooo uols. Dah kemas, selerak balik. Kemas, diselerakkan lagi oleh si kecik zie ni taw. Tak sampai pun sejam...dah mcm tokang pecah balik keadaan rumah.


Tu yg kekadang zie suka nah jadi tarzan. Suara sampai ke langit bebel Mikail. Hehe. Tp itulah, kau bebel sampai terkehel rahang pun... budak maaa. Huhu. So para suami, if bini kau suri rumahtangga dan bila kau balik kerja tgk bini kau macam letih je...

...jangan sekali kali mempersoalkan keletihan dia. Kerja housewife tak pernah habis taw.






Friday, January 9, 2015

Keriangan Di Muka Anak

Posted by Zie Madini | 0 comments

He's Backkkk!!! Hehe. Pada 4.01.2015 (ahad) haritu husband dah balik ko uols. Baru berkesempatan tulis blog ngiyau dia dah balik :P After 3 months penantian...akhirnya giliran tugas berkhidmat di Sabah berakhir jua....hihi






Tgk mikail tu uols...tu baru dinamakan senyum sampai ke telinga tengok papa dia. Kesian anak mama... 3 bulan dia tak kena manja oleh papa dia. Mana tak happy seakan je dia bila papa dia balik...hehehe.





Thursday, January 8, 2015

Makan Tengah Hari Dengan Yang Tersayang

Posted by Zie Madini | 0 comments

Balik je dari klinik, dah nak tengah hari. So kira brunch lah ni ea. Hehe. Emak ajak makan kat Secret Recipe. Dia nak makan Thai Fried Rice. 






Ceaaa...tgk lagak Mikail tu uols. Kekonon dia pilih menu dia sendiri ler tu. Hehehe






Inilah dia the best ever Thai Fried Rice. Kegemaran Zie dan emak. So wajib zie pun order yg ini gak. Sambal belacan dia...perhhhhh! nangis ow. Meleleh hingus kau makan. Seriously...pedas. Tapi sedap giler :D





Ni plak sherpherd Pie untuk Mikail. Jadi anak mat salleh kooo anak zie uols. Lunch pie je. hehehe.





Muka teruja nak makan tp mama dia nak suruh posing dulu dengan pie dia. Hahaha. Sorry anak ku...adat beremakkan blogger. Lalalala....







Lepas makan bawa Mikail jalan jalan tawaf The Spring. Bawa dia main kat playground ToyRus gak. Yang jadi mikail emak. Zie sibuk pilih hot wheels kat dlm...hehe. Tu yg takde snap gambar mikail tgh main kat playground...






Penat jalan jalan...masa utk balik rumah :D Penat kooo jalan bertiga dgn mikail takde husband. Sbb mikail asyik mintak di gendong je. Kalau papa dia ada, memang tugas dia lah yg gendong. Hehe








Workout Partner!

Posted by Zie Madini | 0 comments

Inilah dia workout exercise partner Zie, uols. Siapa kata jaga anak kau tak boleh nak bersenam bagai. Heret je sekali anak senam sama²...haha. Tapi cara kena ada....so that kau akan dpt workout dgn jayanya ^_^ Hiksss.

...ini workout di rumah je dapat ea.





Ni zie tgh buat sit up. Dia akan duduk dlm posisi gitu dan tunggu zie utk cium dahi dia. Masa zie bangun time sit up tu...time tu lah zie cium dahi dia. Apa lagi kawan oiii... happy je tergelak. Hehe. Kalau zie buat push up and plank plak...

...dia duduk kat belakang plak. Mana taknya sentiasa tak capai kiraan yg di target. Sebab berat dia dah 13kg. Bygkan bawa berat 13kg di belakang. Paling byk pun dpt buat push up n plank 10 counts je. Hahaha. Takpe...janji hado.

Dalam waktu yg sama, u keep ur child entertain. Itu yg penting ^_- winkss...








 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)