Followers

Thursday, May 7, 2015

Vitamin Untuk Si Comel Mama

Posted by Zie Madini | 0 comments

Dulu masa Mikail still bawah umur 2 tahun, Zie makan vitamin Scott's Emulsion yg jenis syurp tu. Perisa original lagi tu dulu. Suka je dia makan. But bila dah nak masuk umur 3 tahun ni, tak suka nah dia makan yg jenis syurp tu. 

...nak nak lagi yg berperisa original. So zie tukar ke perisa oren. Pun tak nak. Masam katanya. 




Berbulan gak Mikail stop makan yg jenis syurp... then, baru teringat Scott's Emulsion ada jenis kunyah macam gula² tu. Haiyaaa.... nyanyuk Zie ni. Tu yg terus beli. Hiksss. Pilih yg berperisa anggur. 





Tengok muka dia, excited! Lepas tu asyik² je minta makan ubat. Tu yg malas...hehe. Siap sendiri pi ambil dalam peti sejuk. Hihi. Ngade taw Mikail ni. Apa² pun... semoga membesar dgn sihat walafiat ye sayang ^_^



Monday, May 4, 2015

Pampes dan Susu Untuk Sebulan

Posted by Zie Madini | 0 comments






Ceaaaaa... jadi model pampes and susu ek anak mama ni. Ginie lah adat setiap kali lepas gaji. Kompom weols laki bini beli ala borong pampes dan susu Mikail utk sebulan. Hehe. Sekarang ni dah berkurangan dah stock susu Mikail. Dari 4 tin jadi 3 tin je.

...semakin besar, semakin kurang plak budak tu menyusu. Alhamdulillah... jimat setin. Eh! Hahaha





Ni yg bestnya beli Anmum... confirm ada je free gift. Tapi itulah... bila budak main, jangka hayat buku (sebab bukan buku blok dan kertas tak begitu keras sgt), kompom kejap je jadi arwah. Hehehe

...tp pen still elok lah :)





Kali ni ketiga-tiga tin freebie Farm ni je yg available. Yg lain semua dah sold out. Pen tu kalau di tekan tekan... akan mengeluarkan bunyi "Try again" "Oh'oh" ala2 gitu lah. Hehehehe. Actually pampes Drypers tu pun ada gak freebies.

...dpt sepaket pampes Dryper utk nightime. Lupa plak nak snap. Hehehehe



So far 3 jenis dah ada ^_^ Tapi utk setiap jenis tu ada byk nah. Huhu. Mcm yg lembu tu, now sudah ada 3 batang pen. Satu zie bagi Mikail... selebihnya bagi anak buah zie yg lain :D








 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)