Followers

Wednesday, July 15, 2015

Rambut Raya Mikail

Posted by Zie Madini | 0 comments





Hehehe...duduk diam² je dia masa papa dia guntingkan rambut dia. Sebelum papa dia nak guntingkan rambut dia... kau tak tengok mikail uols. Excited bukan main lagi. Tak henti² gtaw kat Zie dia nak gunting rmbut kejap lagi...haha.

...kalau weols yg guntingkan, hendak dia. Cuba pi bawa dia ke kedai gunting. Kau nak tgk dia buat drama menangis dia. Hahahaha.





Tadaaa!!! Rambut Raya saya, kata mikail kekononnya. Hehehe. Semakin hensem anak mama ni taw...hikss. Opss, puji anak sendiri ler plak. Haha. Ye lah... kalau nak tunggu uols puji anak zie, lambat. Baik sendiri yg puji.

...hensem ke, tak hensem ke anak Zie... tetap gak hensem dan comel di mata zie ^_^



Friday, July 10, 2015

Habis Dinding Di Conteng... MIKAILLLLLLLLLLLLL

Posted by Zie Madini | 0 comments



Aduhhhh uolsss.... migraine Zie noks oiiii, migraineeee. Ada tengok bckground gambar Mikail tu. Aduhhhhh... stresss stresss. Mintak nyawaaaa... mintak nyawaaaa. Mikail ni kan... eeee geram nyaaa. Nak marah pun tak boleh. Sebab budak besar tu apa lah tahu, kan.

...wrong move Zie belikan dia whiteboard + marker aritu (klik entry ini --> White Board Pertama Dia utk baca balik). Jemu conteng whiteboard dia... dia pi conteng dinding. Dinding di ruang tamu plak tu uolsssss. Arghhhhh!

Dahlah tak lama lagi nak raya. Dah lah plak emak dia ni takde bonus raya tahun ni Sistem pentadbiran syarikat bertukar. No more bonus for raya. Akan dpt bonus pada tahun baru cina je. Haishhhh... Mikail Mikail.

Biarlah berconteng. Buat bodo je nanti if tetamu tengok or tanya. Huhuhu





Wednesday, July 8, 2015

Iftar di Kluang Station -- Mengidam Hainanese Chicken Chop

Posted by Zie Madini | 0 comments



Semalam balik je kerja...cepat-cepat balik rumah jemput emak dan Mikail. Memandangkan Zie dh jemu makan makanan di tapaw di bazaar setiap hari (menu hampir sama je setiap hari), so zie call emak. 

...suruh dia siap siap berkemas. Sampai je Zie nanti terus keluar.




Pecutan dgn jayanya. Sempat lagi sampai sebelum org berbuka. Hihi. Zie kan driver terhebat...ceaaa. Cuma bodoh part parking je bai. Hahaha. Weols ke Kluang Station di The Spring. Zie mengidam nak makan Hainanese Chicken Chop.

... time puasa ni, nafsu nak makan itu ini membuak-buak. Kalau di turutkan sangat... boleh bankrupt wooo dibuatnya. Huhu




2 org je makan tapi org air sampai 4 gelas. Haha. 2 gelas utk emak, 2 gelas utk Zie. Emaik air suam + Ice lemon tea. Zie plak, Ice Lemon Tea + Milo Ice. Hihi. Zie kongsi dgn Mikail sebenarnya :P




Eeee...sik maluuu. Sik puasa, Hehe. Awal je dia menyedut air tu. dahlah Zie terlupa bawa ear phone. Tak dpt ler nak pasangkan radio di handphone jawapnya. Nasib baik ler The Spring mall tu bersebelahan dgn masjid.

...so, no hal terlupa bawa ear phone. Kompom dengar azan berkumandang :D




Chicken Rice utk emak. Rasanya mcm menu baru di Kluang Station je ni. Ke... zie yg tak perasan. Haha. Yelah...asal mkn ke sini. Tak yah tengok menu bagai. Dah tahu dah nak makan apa. 



Inilah menu favourite zie di Kluang Station. Hainanese Chicken Chop! Terbaik wok... hehe





Fried Wings ni plak utk Mikail dan emak. Adalah gak zie ambik sekerat je. Selebihnya biar emak dan Mikail yg makan.






Syukur alhamdulillah... semenjak duak menjak ni, sudah mula mahu makan Mikail. Tu yg badan dia ada sedikit berisi dah. Kalau dulu...alahaiiii, payah giler nak bagi dia makan. Asyik nak menyusuuuuu je memanjang. Makan tak nak...

...risau di buatnya. Walhal takde pun kasi dia jajan. Kalau kurma setipa pagi. ada zie bagi. Apa-apa pun syukur anak manja zie tu dah mahu makan. Harap berkekalan lah selera makan dia tu. Aminnn...




Dah Pandai Bergambar Dah Dia

Posted by Zie Madini | 0 comments







Hehe...semakin hari semakin suka dia berposing depan camera. Macam macam je mimik muka dia buat taw. Kekadang payah nah nak suruh dia senyum bila bergambar. Kali ni... nak plak dia senyum. Tu yg... tempek di blog. Hehe

...Terlupa plak zie nk snap gambar keseluruhan rumah tu. Lawa taw design dia. Ala ala rumah kampung di tengah tengah bandar gittew. hehe.Psstt... kain lampin tetap di tangan :D Hahaha




Friday, July 3, 2015

White Board Pertama Dia

Posted by Zie Madini | 0 comments

Hari tu masa weols shopping for raya, sempat gak zie ke Daisu shop. Nak cari barang kraf sebenarnya... hehe. Alih² terjumpa ini. White Board + Whiteboard marker yg warna warni.Terus rembat. Utk pembelajaran Mikail.

...idak ler dia dok conteng atas buku je. 




Budak yg excited. Dalam kereta terus menconteng kawan. That's the spirit, son! Hehehe.

Zie: Mikail lukis apa tu ye?
Mikail: ...umah. k'el lukis umah
Zie: ...err... **Krikkk kriikk bunyi cengkerik**


Hahahaha...rumah pun rumah lah nak oiii. Ekot suka kau lah nak. Nanti kat rumah baru mama ajar mcm mana bentuk rumah yg sebenarnya ye. Hahaha




Hehehe... ni papa dia yg ajar dia lukis tu. Happy je dia. Tahun depan dah masuk tadika dah dia. cepat je masa berlalu...





 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)