Followers

Tuesday, August 25, 2015

Mikail "Paw" Kak Mida

Posted by Zie Madini | 0 comments



Another more throw back entry. Hehe. Bulan lepas nyer story rasanya ni. Hihi. That day bawa Kak Mida gi jalan². Nak temankan Zie bawa Mikail kuar jalan². Kesian tgk anak semingu² tu dia duduk kat rumah je. So during weekend, bawa dia jalan² kat kawasan dekat² dgn rumah je.

...awalnya niat nak ke Pustaka. Ambil angin petang and santai² makan ice cream. Tapi boleh plak hari hujan...huhu





Sementara zie tunggu giliran ice cream gula apong zie, kak mida bawa ler Mikail merayap kat dalam Jun Rong. Hasil daripada "rayapan" dorg... mikail menyamar botol air Cars ni.. Hahaha. Budak² kalau dah pegang barang and dah ajak kau ke kaunter bayar...

...if kau tak bayar or letak balik benda alah tu ke tempat asal... kompom dia melalak nangis. Kompom! hehe. Mikail dah start berperangai gitu...haishhhh. Stresss. 

Berbalik pada story kak mida and Mikail. Mula² kak mida suruh Mikail pin botol air Ben10. Sebab kat rumah mikail dah pun ade botol air Cars. But mikail being mikail... nak juga Cars. So cars it is. Hihi




Nasib gak ler Mikail "paw" kak Mida beli botol air tu. Coz botol air lama Mikail gambar Cars sudah mula mengilang. Terhakis dek air. Hihi. But still Mikail still syg kat botol air Cars dia yg lama. Dia still gak nak guna.

...sudahnya ada 2 kooo botol air dia di pakai serentak. Ikut suka dia lah nak minum bergilir². hahaha. Apa² pun, thanks kak mida!




Friday, August 21, 2015

Bagi Ikan Makan Lagi

Posted by Zie Madini | 0 comments



We are navy blue theme that day...hehehe. Like always, setiap hari Sabtu... lepas je balik dari rumah emak mentua zie, kompom akan bawa Mikail bagi ikan makan di Pustaka :) 




Hehe...mikail je warna ijo :P Kiranya ambil tempias warna hijau kat baju husband tu sebenarnya. Hihi. Tengok Mikail tu uols... dia nak dia yg jinjit plastik roti tu. Tak nak weols yg jinjit. Semangat dia nak bagi ikan makan. Haha






Pipi pau! Eee geram tgk pipi anak sendiri tu...menambahkan lagi kecomelan anak bujang zie ni ha...hikkksss :P



Jinak² je ikan² kat sini taw. Ni kalau kaut guna baldi, confirm penuh baldi. confirm! Hehehe.  Si Mikail tu, sampai je weols kat tepi tasik tu, terus mikail kata:-

Mikail: Assalammualaikum ikan. Mikail datang nak barik makan

I was like...awwwwww, so cute! Hihi. Semua yg duduk tepi weols senyum dengar dia gitu. Then bila hari dah nak senja and weols dah nak balik, sekali lagi mikail "bercakap" dengan ikan:-

Mikail: Bye bye, ikan. Ikan tido jak sia. Mikail balit lok. Bai bai ikan. 
Assalammualaikum


...awwwww, sejuk perut mengandung dengar part assalammualaikum tu weh. Didikkan dari dia kecik akhirnya membuahkan hasil. hihi. Semoga berterusan begini ye anakku.... Insya'Allah.




But first.... let me take a selfie! Haha...selfie dulu sebelum balik. Kikiki :D Well, sabtu tadi takde weols ke sini coz husband on duty di sri aman. Tak dapat balik dia. Malas nak bawa mikail ke sana tanpa dillah. Bahaya jalan² tanpa lelaki nowadays...

...gerun dgn manusia skrg. Taraf hidup semakin tinggi, jenayah pun secara automatik semakin berleluasa. Hemprhh...




Tuesday, August 4, 2015

Jalan Petang di D'Cove & Pustaka Negeri

Posted by Zie Madini | 0 comments



Alololo anak bujang Zie tu, asal di bawah jalan²... dia lah yg paling teruja. Kaki jalan nah anak zie taw. Tu memang mewarisi mama dia ni time zaman muda mudi dulu. Hahahaha. Pssttt... suka tgk mikail dlm gambar ni.

....ala² gedik gitu dia berposing. 





Kali ni hendak plak dia senyum² depan camera. Hehehe. Sebelum papa dia balik Sri Aman... weols bawa Mikail jalan² kat D'Cove pasir pandak dulu. Lama tak ke situ rupanya under renovation tempat tu. Sangat² tak lawa dah sekrg. Mcm kawasan terbiar je.

...ye ler kan. Nama pun dah "under renovation" hehehe





Memandangkan Mikail belum puas lagi jalan²... merengek tak nak balik. Terpaksa ler weols laki bini bawa dia ke Pustaka. Niat hati nak tengok ikan :D






Tengok tue... senyum lebar si Mikail tu. Pertama kali Mikail tengok ikan berenang di tasik. Kalau tgk ikan berenang dalam  aquarium, itu sudah biasa. Tapi tengok ikan berenang di dalam tasik, inilah pertama kalinya. Hihi.

...over excited dia kooo. sampai tergelincir dia. Nervous zie bila dia tergelincir. Syukur alhamdulillah tak jatuh dalam tasik tu. Simpang malaikat 44..puhhh 3x. Lepas tu terus dia tak berik nak ke depan if zie tak pegang. Hehe... Good boy :D





Hehehe...pandangan jeles tgk budak sebelah dia bagi ikan² makan roti. Terus Zie terpkir kenapalah tak stop by di kedai roti beli roti. Kat sini memang sah² ler takde org jual roti. If nak bagi ikan makan, bawa roti sendiri. Hahaha.





Tengok ikan² tu...super friendly. Tak takut dgn manusia. Ni kalau di jala... syorga ni weols tangkap sekor²...haha. Tettttt! Ikan² di pusat rekreasi memang jenis gnie kan. Attention seeker je semuanya...hahaha





Nak dijadikan cerita, emak budak tu kesian tgk Mikail tengokkk je anak dia bagi ikan or Maybe gak  terdengar Zie gtaw husband, lain kali ke sini jgn lupa beli roti so that Mikail dapat bagi maka ikan...hehe. Dia suruh anak dia bagi 2 keping roti pada Mikail.

...Suruh mikail bagi ikan makan gak. Awwww...terima kasih byk² kak. Hihi




Tengok, muka happy dapat bagi ikan makan. Hehe. Hensem je anak zie nie senyum. Aharkss! :P




Bila senja mengetuk tirai hari, bermakna...perlu balik. Well, ni lagi lain kisah nya. Since Mikail still teruja bagi ikan makan....mula lah drama bergolek² atas tanah sebab tak nak balik.




Habis satu pustaka tu kot dgr tangisan dia. Sgt kuat dia jerit nangis mengamok. Part guling² atas tanah tu tak menahan sambil kata "nak tengok ikannn... ikannnn IKANNNNN!"... adoiyai! Malu aku taw...semua org tgk. Pertama kali Mikail berperangai gitu.

...kesian papa dia habis kena pukul² mikail dek mikail. Papa dia tempat Mikail lepas marah dia. Huhu. Dah pandai melawan dah si kecik ni.... alahaiii.





 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)