Followers

Thursday, September 28, 2017

Dah Mula Baca Buku Cerita Dia

Posted by Zie Madini | 0 comments



Alhamdulillah... dalam 25 murid di kelas Mikail, hanya dia dan sorg lagi kawan dia (lelaki), dah habis buku bacaan siri Bacalah Anakku (ada 8 buku kesemuanya) dan dah mula dah baca buku cerita. Bila cikgu akademik dia inform zie last month utk sediakan buku cerita utk dia sekaligus gitaw zie pekembangan dia.... syukurnya zie. 

....Masih lagi dia salah sorg Top Student di kelas dia. Alhamdulillah ♥ Semoga prestasi pembelajaran dia sentiasa cemerlang hendaknya. Insha'Allah.

Terus minggu tu hari sabtu bawa Mikail ke bookstore cari buku cerita dia. Dan suruh dia pilih sendiri buku cerita apa yg dia nak ...hehe. Happy Mikail ke bookstore taw




Oh ye, utk para ibu bapa yg baca entry zie ni, zie highly recommended if  uols nak beli buku cerita kanak² utk anak uols yg baru je habis buku bacaan jenis suku kata, beli yg jenis tulis ada warna warna gini.

Sebabnya... so that anak senang nak kena perkataan. Once dah kenal betul² perkataan, baru leh start train dia baca buku yg tulisan semua in black. Ingat tu ye. Zie share apa yg cikgu akademik mikail terangkan pada zie...hihi




Apa²... i am proud of u, Mikail. Baru je umur 4 tahun 10 bulan... dah pandai baca buku cerita. Mama dia ni dulu, baya² dia...still main and buta huruf. Hahaha. 

Zaman zie dulu, weols org susah. Arwah ayah tak hantar weols adik beradik ke tadika. Pada weols time tu dulu, anak orang kaya je gi tadika. Weols adik beradik terus masuk darjah 1. umur 7 tahun baru start belajar. Huhu.Alhamdulillah, perancangan Allah swt adalah sebaik²nya... walaupun takde ke tadika, still gak weols adik beradik pandai²...hihi

bukan puji diri sendiri ye. Kebenaran ^_^ 

Rambut Raya 2017 Mikail

Posted by Zie Madini | 0 comments

Sehari sebelum Hari Raya bulan lepas, wajib koooo weols ke kedai gunting rambut utk gunting rambut si kecik comel zie ni. Uols tgk apa yg dia bawa sekali ke kedai gunting rambut tu....alahaiiii. Tak cukup dgn kain lampin, bantal dia angkut sekali weh.

....dahlah bantal cover dia tu bunga² nenek dia buatkan. Hahahaha. Akan mama print gambar ni utk tunjuk kat kau bila dah besar nanti. Hahaha




Dia dari dulu sampai sekarang, jenis tak takut di gunting rambut. Syok lagi ada dia. Tahu dia kot nak hensem². Tu dia suka je bila gunting...hehehe





Result dia....Handsome anak mama ni ♥ Sejuk mata memandang. Now dah sedia dah utk beraya keesokkan harinya...kan mikail kan. Hihi. Pssttt... time raya ni, double charge kooooo gunting rambut fee dia. Huhu. Takpe, janji anak aku dah handsome, berbaloi bayar mahal. hihi



 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)