Followers

Monday, December 28, 2015

Kasut Sekolah Pertama Mikail

Posted by Zie Madini | 0 comments



Semalam lepas je kenduri doa selamat abg ipar husband, weols terus pecut ke Plaza Merdeka shopping Mall. Sebab nak belikan kasut sekolah Mikail. Memang berebut² kooo weols. Sebab husband on 29.12.15 ni nanti akan pergi outstation OPS selama sebulan. Mikail start masuk tadika on 4.1.16..

...so memang rushing lah kejar masa. Sebab petang tu jam 5pm husband perlu pergi kerja lagi. Zie tak nak pergi berdua je dgn Mikail beli barangan sekolah Mikail. Sebab mikail suka nak mintak gendong. Kang nanti tak menang tangan kang. mana nak pegang shopping bag.

...mana nak gendong mikail. Tu yg barang² sekolah mikail perlu settle sebelum husband pergi OPS.




Payah bebenor kooo nak cari kasut putih utk budak usia 3 tahun lebih. Huhu. Sebenarnya tak plan pun nak belikan brand Puma ni. Nak belikan dari kedai Bata je...senang. Dapat beli 2 pasang sekali gus. Tapi nan hado kooo size mikail :(

...paling kecil pun hanya size 10. Mikail size 8. Tu yg terpaksa ke section Puma ni. Sebab section Puma ni je ada jual size 4 ke atas dan berwarna putih. Dah sempat dah nk ke tempat lain sebab jam masa weols sampai sini dah pun 2pm. 

Tu yg rembat je lah. 






Sementara tunggu adik salesgirl ambilkan kasut Mikail. Mikail plak buat hal kooo. Sebab dia dah penat kenduri sepanjang pagi (dari jam 9am - 1pm kooo...mana dia tak letih), tu yg dia meragam nak tidur. Dia tak nak beli kasut katanya. Dia nak balik...alahai anak kuuu.

...kali ni terpaksa. Bila zie cuba kasut di kaki dia, dia tak nak... apa lagi, kena bebel dgn papa dia lah jawapnya dia. Bila papa dia bebel, terus kooo dia nangis semahu²nya. Apa lagi akuuu...turn zie plak yg bising papa dia. Hahaha.

terpaksa upah dia sebiji keta mainan lepas beli kasut, baru dia henti nangis. Huhu...







Kasut sekolah pertama mikail :) Gaji bulan Januari nanti, baru belikan sepasang lagi. Tak dapat kooo nak belikan 2 pasang serentak. Bankrupt mak nanti...huhu. Lepas ni nak belikan bekas bekal utk mikail sarapan pagi.

...actually di tadika dia memang ada provide sarapan, lunch dan minum petang. Tp still gak simpan sedikit makanan (roti or biskut) utk mikail. In case dia nak mkn kunyah²...senang sikit ustazah/penjaga tadika nanti bagi.

Pssttt... excited koooo buat preparation Mikail utk ke sekolah, walaupun baru je masuk tadika. Still gak nak teruja. Moment uruskan itu ini buat pertama kali tu lah yg priceless.. Hihi. Semoga rajin belajar ye nak....








Tuesday, December 22, 2015

Bag Sekolah Petama Mikail

Posted by Zie Madini | 0 comments



Story penghujung bulan october nih sebenarnya uols. Ko tengok, lama giler aku perapkan... Kan ^_^    Mood nak mengarang entry ni nan hado... Tu pasal ler zie pekasankan lama lama dalam handphone. Hehehe. 

Weols anak beranak tema kelabu hari  tu. Nak pi shopping barang utk mikail ke tadika nanti.  Beli bag sekolah dulu.




Nie baru dinamakan "like fatherr, like son" hihi. Apa entah yg dorg dua termenungkan tu entah. Layan juwa nah masing masing. Hahaha





Sebelum  ke Plaza Merdeka Shopping Mall, weols singgah makan tengah hari tu. Husband teringin nak makan ayam penyet. Zie tang ayam penyet ni dah jemu dah. Dulu masa time kegemilangan ayam penyet, pagi petang siang malam dok memenyet je

... Mana tak nak naik jemu. Hahaha







Tue dia sesi pujuk memujuk.  Zie and  husband nak belikan Mikail bag sandang biasa je. Tak nak yg jenis main tarik tu. Coz mahal nah. 10seb je lagi, cecah RM100. Tapi tu lah... Mikail nak gak yg jenis tarik tu. 

... Malas nak tgk drama tangisab dia or drama menghempas diri ke lantai... Turutkan aje lah. Sebab nanti pun akan  bahagi dua dgn husband. Takpe la... Bag sekolah pertama dia








Tengok tu uols, ke hulu ke hilir dia usung benda alah tu. Over nah dia dgn bag sekolah dia tu ah. Hehehe. Dah mcm ala ala akedemi fantasia je zie tengok... Hahaha




On the way ke rumah Mak Nek segedup dia, "pengsan" koo dia. Letih kot dia pilih brg sekolah dia. Gaji ni nanti baru zie belikan kasut sekolah dia 2 padang. Pastu nak belikan dia bekas utk letak bekalan dia n botol air dia.


.... Byk lagi benda perlu di beli sebelum dia mula ke tadika. Semoga rajin belajar nanti ye, nak <3 










 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)