Followers

Tuesday, July 26, 2016

Akhirnya... Dapat Juga Dia Kereta Robot Transformer

Posted by Zie Madini | 0 comments

Budak kecik yg dok "ke bulan" khayal tengok TV y gedebak besar. Kalah nah TV yg ada kat rumah dia. HIhi. Tu yg dia tak berganjak ganjak tengok :D Lepas habis "khayal" tgk TV tu... dia mengiyau lagi kooo nak ke Parkson.

...ingat plak dia kat shopping mall ni ada Parkson




Kau tgk reaksi dia kat gambar background tu. Dia dah mula nak hentak hentak kaki, if tak turutkan. Dia akan mula nangis, pastu bergolek atas lantai. Menyampah taw. Kalau zie, zie memang hati keras je tgk dia gitu. Biarkan aje. 

...tak kuasa nak pkir apa org sekeliling kata. Coz kau tgk je la price Transformer yg dia nak tu. Bukannya berpuluh harga, Beratus. 





But then... papa dia mengalah. Again.... alahaiii. Nak aje aku tanganka budak kecik tu taw.... eh! Hihi. Papa dia kata, consider hadiah hari jadi dia in advance. Meaning next month, Mikail hanya dapat hadiah hari jadi dari mama dia je...hehe

...dengan redha, pi kaunter bayar




Then... zie plak yg rasa cam tak puas hati. Mcm papa dia tu manjakan dia nah. Zie tak puas hati coz kalau beli waller Guess (since skrg ni ada wallet yg tgh on sales 70%), dah lepas nah dah tu. Sakit plak hati zie...haha.

...takpe takpe. Duit husband. Kalau duit aku, kuasa mama nak oiiiii. Peduli apa kau nangis golek golek kannn. Hihi. coz nanti, kejapppp je benda alah tu dia hancurkan. Bukannya dari material besi tu. Plastic okeh... plastic

...ishhh, tak puas hati nah. Hahaha





Ginie lerrr rupa benda alah yg si Mikail idam idam kan tu. Lepas ni kau mengiyau lagi, kompom aku piat telinga. Takde nyer nak berhabis ratus ratus lagi utk kau anak oiii. Tak elok gitu. Baik mama belikan baju je...ada gak faedahnya.






Ginie plak rupa benda alah tu bila dah bertukar menjadi robot. Dahlah kecik... ishhh. Tak puas hati weh. Hahahahaha. Melepas aku nak membodek papa dia belikan wallet guess aritu.... eh! hihihi... Peace yow...



Friday, July 22, 2016

Hampir Sebulan Dia Mengiyau Kereta Robot

Posted by Zie Madini | 0 comments


Hehehe... setelah hampir sebulan dia dok ngiyau² hendak di belikan kereta robot, actually dia nak tu original kereta robot Transformer Optimus Prime yg harga dia...mak oiiii. Parkinson aku. Hampir RM300.... kuasa aku nak melayan. So setiap hari lerrr dia dok ngiyau ngiyau.

...letih dok dgr di ngiyau. Beli je lah. But semestinya bukan yg bapak giler mahal tu. Kau ingat emak kau ni datuk?... krikkk krikkk




Hahahaha...muka dia a little bit macam tak puas hati. Sebab kelihatan lain dan jauh lagi kecik dari kereta robot yg dia idam²kan. Mikail...kuasa mama nak layan, okay. Beli kau yg murah je nak oiiiii. Nasib time tu dia takde drama. 

....macam redha je dia terima. 


Ni dia ngiyau suruh bukak terus. Hihi. Janji kau tak drama hempas diri ke lantai, mama dah cukup syukur nak. Buka sekarang pun sekarang. Janji kau tak ngiyau yg Transformer original tu. Kuasa mak noks, KUASA! Hahaha





Ni haaa...belikan dia kereta robot Tobot je. Hahahaha. Ambil Tobot Y. Kereta robot gak tu kan...hehe. Mikail, if kau dah besar nanti, dah kerja.... mama akan paksa kau baca blog kau sendiri (Mikail's Journey - klik utk lihat), so that kau tahu camne perangai kau masa kecik dan mama papa selalu beralah utk kebahagian kau, nak.

....tp kan anak mama, kena tahu... sometimes mama papa tak turutkan sebab : 1st, tak mampu. 2nd, tak nak kau terbiasa dan manja. Bila tiba masanya kau dah paham, mama papa definitely tak akan turutkan dan akan teach kau utk beli sendiri benda yg kau nak. In where u have to work for it....

 so that kau akan paham erti susah mencari duit....soon, bila dia sudah mengerti... Zie akan didik pelan² didik dia. Buat masa skrg, umur ni memang tahap ya ampunnnnn kooo uols. A dia kata, A gak. Kalau tak... heran manusia lalu lalang tengok dia bergolek atas lantai.... alahaiiii. 

....lain orang, lain ragam anaknya ye. If anak uols tak macam mikail ni, bersyukurlah sgt² je dpt yg tak memberontak. Mcm weols, dah nasib badan...haha. But we love him will all our heart ♥



Keputusan Semester Pertama Mikail

Posted by Zie Madini | 0 comments

Hari Sabtu lepas, ada Hari Permuafakatan tadika tempat Mikail study. Actually Hari Permuafakatan tu adalah hari dimana parents jumpa dgn cikgu Al-Quran dan Cikgu Akademik untuk mendapat maklumbalas tentang prestasi anak.

....ada sedikit berdebar gak. Pengalaman pertama kooo. hihi



Semangat je weols datang awal. Malam tu Zie gtaw husband. Kalau habis duty, if dapat balik Kuching, better balik since keesokkan hari ada pejumpaan dgn cikgu di tadik mikail. Better pergi berdua and sama sama dgr prestasi mikail camne.

...nasib baik habis mlm tu lepas habis duty terus pecut balik. hihi Kesian dia terpaksa drive 2jam. Dahlah letih. Demi mu anak, kannn. 





Sementara tunggu our turn, selfie selpot dulu. Hihi. Zie dan Mikail sedondon. Baju petak petak. Husband tak sedondon coz takde baju petak petak warna merah. Di surah pakai baju merah plain, tak nak plak dia...huhuhu.





Alhamdulillah... sangat baik keputusan akedami Mikail. Syukur alhamdulillah. Zie sgttttt risau if kat sekolah dia tak nak belajar taw. Coz kat rumah.... teramatlah payah nak suruh dia belajar. Asyik mainnnnn je memanjang.

Hanya utk mata pelajaran Matematik dan Jawi je dia tak dapat markah penuh. Mata pelajaran lain, semua penuh. 




Meanwhile utk pencapaian Iqra dan Surah Hafazan dia plak... Hanya dapat C a.k.a Yayyid (Baik) untuk keseluruhan 12 ayat hafazan dia bagi Semester Pertama ni. Oklah tu. Bersyukur dgn pencapai anak. Bukan senang umur semuda tu nak hafal banyak surah

...sejujur nya, Zie akui, tak semua surah hafazan tu zie pun ingat taw. Hahaha. Kalah zie dengan Mikail. Zie monitor bacaan dia pun refer dgn buku gak. Llalalalala :P





 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)