Followers

Thursday, December 27, 2012

Mikail dan Teether-nya

Posted by Zie Madini | 0 comments



Semalam kan Zie ada keluarkan entry yg Mikail dpt hamper drpd kazen Dillah, kan? (Click SINI utk refer) Well...Teether inilah salah satu daripada benda alah di dalam nya :) Kau tgk mikail tu uols... dok perhatikan teether tu. 




Hehehe...muka dia! Haha. Zie bagi dia gigit teether ni coz skrg ni Mikail dah dok suka gigit-gigit. Asyik gigit tgn dia je. If nyusu botol, dok gigit puting botol tu plak. If nyusu bdn, abeh ler puting aku dia dok gigit...adeh!

...Dah nak tumbuh gigi ke apa anak aku ni? Huhuhu







Hehe...comel nah si manja zie ni taw. Geram lak zie tgk dia ni ko. No wonder lah aritu, papa dia pi gigit pipi dia...Hahaha. Mana tak nya meraung budak tu di buatnya. Sudahnya, kena marah dek zie ler papa dia...hehehe

...Rambut dia tu uolssss. Payah nah nak tumbuh taw. Org dok asyik ingat dia dah di botakkan je. Padahal...mmg rambut asli dia apa. Hehehe. 






Wednesday, December 26, 2012

Comel Lak dia Ber-Cool Fever

Posted by Zie Madini | 0 comments



Hari tu time Mikail demam...harus kooo beli cool fever utk Mikail. Kan Mikail demam panas. Utk kebahkan suhu panas dia. Beli 2 pack...but then, hanya pakai 1 pack tu je. Coz after that, suhu Mikail dah semakin menurun...

...buat parents-to-be, uols MUSTTT MUSTTT sediakan thermometer satu kat umah taw uols. Ianya sgtttt berguna bila anak kau demam :) Zie dah melaluinya sudah ^_-







Alolololo...caaayang anak mama! Kesian dia demam. Merah je kat kawasan mata n bibir dia. But now Mikail dah beransur pulih dari demam. Cuma skrg... hilang demam berganti plak dgn blocked nose dia :(

..kesian Mikail. Mcm-mcm je sakit anak aku ni. Sakit cari "ilmu" ni bak kata org tua-tau. Heee heee +__+




Monday, December 3, 2012

Gambar Tadi Pagi....

Posted by Zie Madini | 5 comments



Pepagi rumah memang ada a lil bit "kelam kabut" sebab emak zie tido kat ruang tamu. Rumah kecik je koo uols. Hanya ada 2 bilik je :( Huhu. Nk renovate...nan hado money. No money , no talk maa..hehe.

Zie paksa Mikail bergambar dgn zie sebelum zie turun kerja td pagi. Ko tgk uols...bulat je mato dia. Hahaha. Its sooo like his father :P







Ko tgk uols...payah nah nk tarik perhatian dia. Dia still dok sibuk nk tgk seluar zie...haishhh. Tgk camera lah syg...huhu. 




Skrg ni Mikail dh suka dok ketap bibir bawah dia jer. so cute anak bujang aku sorg ni taw...hehe. Pipi dia semakin hari semakin tembam dah zie tgk taw.










Mikail Copyright©

Gambar Mama dan Mikail yang Comel :D

Posted by Zie Madini | 3 comments



Semalam nyer pictures ni. Nak ke rumah emak mentua zie. Sebelum gi, sempat gakk kooo budak tecik ni nak menyusu....haishhh. Kasi kejap. Hoho.









Tgk perbezaan keputihan zie dgn mikail uols. Jauh nah beza dia kan. Mikail still putih suci. Belum di nodai oleh cahaya matahari sgt...kehkehkehkeh :D Mikail..mama jeles dgn kulit muuu :P









Mikail Copyright©
 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)