Followers

Thursday, March 31, 2016

Koleksi Pertama Toys Thomas & Friends Mikail

Posted by Zie Madini | 0 comments


Kalau dulu, budak keck Zie tu dok sibuk kumpul Disney Cars or Hot Wheels Cars kan.... sekarang minat dia dah beralih ke arah Thomas & Friends by Fisher Price. Lega rasa mama and papa dia taw. Kalau yg Hot Wheels tu, still ok lagi...

...tp utk yg Disney Cars tu. Parkinson weh. Nasib dia start suka Thomas & Friends...so hasut dia utk mintak dibelikan Thomas & Friends train je. Nasib hasutan berjaya...hahaha.







Best par of Thomas & Friends trains ni...dorg dapat bersambung sambung. Well, nama dah pun train...of course ler kan. Hehehe. Keretapi Thomas & Friends ni di jual satu satu. So bei satu satu setiap kali keluar. Jimat.

...sebaik Mikail ni setiap kali keluar jalan, kompom ada adaaaa je rembatan toys dia. Nyampah taw. Hahaha




Hehehe...sampai muncung muncung je mulut dia mengajuk bunyi keretapi. "Chu chuuuu chu chuuu".. bunyi anak aku tu. Hehehe. Bagi je Mainan time kat meja makan... he'll behave :D Haha




Wednesday, March 9, 2016

Sekali Lagi Bawa Mikail Ke B.Teo Specialist Clinic for Children

Posted by Zie Madini | 0 comments


Semalam, balik je kerja... rehat sekejap and then terus bawa Mikail ke klinik lagi. Demam dia still belum kebah². High fever dia kejap datang, kejap okay. Masa hari Sabtu lepas, masa Zie bawa dia ke klinik ni... demam dia baru je nak mula.

...batuk pe semua belum ada lagi. So doktor just bagi dia ubat demam je. Takde bagi dia antibiotik.




3 days later, which is last night... terpaksa bawa Mikail sekali lagi ke klinik ni sebab nak dapatkan antibiotic utk boost immune system dia. Since dia pun dah kena flu dan batuk. Kesian tgk Mikail...teruk batuk dia :( 

...tu yg dia kena nab. Redha je muka Mikail masa kena nab tu. Kena tempek cool fever dgn nurse pun dia redha je. Kalau tak, mana hendak dia ditempek benda alah tu. Geli katanya...huhu




Like always... bila dia dah makan ubat, kompom ada drop suhu panas dia. Bila kesan ubat nak hilang...start lagi ler panas dia :( Tu yg Zie kena monitor betul²... jangan lambat bagi ubat. Selain bagi ubat, Zie pun guna kaedah tradisional utk hilangkan panas dia.

...keeps on lap² badan dia dgn air. Utk bagi dia sejuk. Panas dia memang tahap melampau...sampai menggigil² dia...walhal badan panas nah. Tu yg Zie gtaw kat emak n husband...if lepas 2,3 hari nanti still gak demam dia on n off...

Terpaksa bawa dia ke hospital utk run a blood test. Risau sangat²...Semoga cepat sembuh duhai anak. Mama risau sangat². Setiap malam Zie tidur less than 3 hours. Biasalah bila budak² tak sihat...


Saturday, March 5, 2016

Mikail Demam + Jumpa Blog Reader

Posted by Zie Madini | 0 comments




Kesian anak mama sorg ni taw... kepenatan dia ikut bawa Aunty Aja & Uncle Herry dia jalan jalan sampai terdemam demam kooo kawan kecik aku tue. Hihi. Budak kecik... biasalah kan, memang cepat nak demam if jalan jalan nie

...sebab tu lah Zie belum lagi nak fly cuti cuti malaysia. Tunggu Mikail dah besar sikit. Baru bawa... Insha Allah... hehe




Nie weols ke B.Teo Child Specialist Clinic. Sebelum demam dia melarat. Nak dijadikan citer, boleh plak terjumpa dgn blog reader kat sini... huhu, Segan ler plak. Actually sebenarnya nak ambil gmbar dengan dia, tp tak berani koooo aku.Hihi

...mana lah tahu kot kot dia jenis yg bukan kaki selfie mcm aku... hehe. Thank you sis Lin sebab sudi tegur Zie time tu :* Siap bagi Mikail something lagi... hehe. Thank you sangat sangat.






Dari demam biasa, terus jadi demam panas Mikail. Huhu... kesian anak mama ni. Cuaca tak menentu. Thats why ar. Nasib kali ni Mikail nak ditempek cool fever tu kat dahi dan belakang tengkuk dia. Selalunya tak nak dia taw. 

...good boy. Semoga cepat sembuh ye, nak. Oh ye... next week baru Zie story our holiday with Aja ea ^_^ Stay tune, babes! Xoxo



 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)