Followers

Wednesday, March 9, 2016

Sekali Lagi Bawa Mikail Ke B.Teo Specialist Clinic for Children

Posted by Zie Madini |


Semalam, balik je kerja... rehat sekejap and then terus bawa Mikail ke klinik lagi. Demam dia still belum kebah². High fever dia kejap datang, kejap okay. Masa hari Sabtu lepas, masa Zie bawa dia ke klinik ni... demam dia baru je nak mula.

...batuk pe semua belum ada lagi. So doktor just bagi dia ubat demam je. Takde bagi dia antibiotik.




3 days later, which is last night... terpaksa bawa Mikail sekali lagi ke klinik ni sebab nak dapatkan antibiotic utk boost immune system dia. Since dia pun dah kena flu dan batuk. Kesian tgk Mikail...teruk batuk dia :( 

...tu yg dia kena nab. Redha je muka Mikail masa kena nab tu. Kena tempek cool fever dgn nurse pun dia redha je. Kalau tak, mana hendak dia ditempek benda alah tu. Geli katanya...huhu




Like always... bila dia dah makan ubat, kompom ada drop suhu panas dia. Bila kesan ubat nak hilang...start lagi ler panas dia :( Tu yg Zie kena monitor betul²... jangan lambat bagi ubat. Selain bagi ubat, Zie pun guna kaedah tradisional utk hilangkan panas dia.

...keeps on lap² badan dia dgn air. Utk bagi dia sejuk. Panas dia memang tahap melampau...sampai menggigil² dia...walhal badan panas nah. Tu yg Zie gtaw kat emak n husband...if lepas 2,3 hari nanti still gak demam dia on n off...

Terpaksa bawa dia ke hospital utk run a blood test. Risau sangat²...Semoga cepat sembuh duhai anak. Mama risau sangat². Setiap malam Zie tidur less than 3 hours. Biasalah bila budak² tak sihat...


0 comments:

 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)