Followers

Monday, May 30, 2016

Hari Sukan Tadika Tahfiz

Posted by Zie Madini | 0 comments



Hari khamis lepas, Zie dan husband ambil leave. Sebab nak attend Hari Sukan a.k.a Hari Sukaneka tadika mikail. Inilah dia har sukan yang pertama dalam hidup Mikail. Wajib koooo weols attend walaupun hari tu Zie ada meeting di opis.

....nasib boss memahami. Postpone meeting keesokkan hari :) Syukur sangat sangat dapat boss yg memahami. Bos pun suruh utamakan keluarga. Kerja boleh ditangguhkan ^_^





Budak manja. Asyik nak mintak gendong je. Berjalan bukannya hendak. Tu yg zie kalau papa dia not in town, Zie more prefer tak nak keluar gi mana mana. Berat kooo nak mengendong si Mikail tu. Huhuhuhu

...papa dia jadi tukang gendong takpe. Kuat :P




Cari mana Mikail kat group Rumah Biru tu.... hehe. Tema rumah dorg Captain America...hahaha. Hendak plak dia di ikat kepala ek. Good boy :D





Larian berganti under kategori 4 tahun. Rumah dorg dapat No. 3 je. Ok ler tu daripada balik langsung tak dapat apa apa. Hanya satu je acara sukan untuk tahun 4... hehe. Kebanyakkan utk tahun 5 dan 6.... huhu

....takpe, tahun depan... Mikail kumpul byk byk medal ea. Hihi




Masa rehat, weols belikan dia Milo. Dah jadi macam model iklan Milo pulak Mikail...hehe. Walaupun air dan makanan budak budak, pihak sekolah ada sediakan... still gak nak belikan dia air kegemaran dia tu :)








Anak yg tak nak jauh dari parents dia. Hehe. Budak lain semua duduk di bawah. Dia je yg sibuk nak duduk dgn weols. Tapi once masa rehat dah habis, Baru weols hantar dia ke bawah dgn cikgu dan kawan kawan dia.




Bronze medal dia. Medal pertama dia. Nak letak dalam frame nanti. Wajib letak coz kan medal pertama. Meaningful tu taw...walaupun hanya Bronze je, bukan emas. Hahaha. Peduli la kan :P




Mama dia plak. bila sampai rumah, kebiasaan ler... suke pening kepala. Coz panas "masuk" dlm badan sudah. Bila mikail tengok Zie tuam tuamkan kepala Zie dgn Ice Bag tu... dia sibuk gak nak tolong Zie tuamkan kepala zie.


....sejuk perut mengandung tgk photo ni. Hehehe. Terima kasih anak mama sebab jaga mama masa sakit. hehe




Tuesday, May 17, 2016

Koleksi Angry Bird, Mcdonnal Happy Meal

Posted by Zie Madini | 0 comments

Kau tengok expression muka dia tu uols. Senyum lebar tanda puas nah dia. Hihi  Lately ni asyik mintak ke Mcdonnallll je dia memanjang. Zie tahu "udang di sebalik batu" dia tu. Dia bukannya nak makan sangat pun

....dia nak permainan Angry Bird dari Happy Meal je sebenarnya. Grrrrr... grrrrrr.




So far dua dah dia kumpul. Mula mula malas nak ambil pusing sangat dgn toys dia ni. Aritu terpanggil ler plak nak skodeng benda alah 2 ekor tu. Rupanya kau boleh "tembak" guna tu rupanya...hehehe.

...aku plak yg teruja woi. No wonder Mikail berhantu nah dgn koleksi Happy Meal kali ni.Hehehe




Angry Bird yg warna putih tu, kau tekan je ekor dia tu ke bawah. Tertembak lerrr cekera bulat dari benda alah coklat tu. Meanwhile yg Angry Bird warna Yellow tu plak, kau tekan benda alah warn hijau tu.... terbang lerr si burung kuning tu tepat kat batang hidung kau...haha!

...itupun if kau "aimed" hidung orang ler ek. Hihi. Habis zie and Mak Nek dia, dia pi tembak. Sampai marah pun ada gak dibuatnya. Hihi. Last sekali zie ugut dia, akan nak pi beli lagi if dia keeps on tembak kat orang or Olin (err...Olin tu nyau zie...hehe)

Baru dia tembak dinding je...hehe. Tahu takut :P



Monday, May 16, 2016

Selamat Hari Guru : Sambutan Pertama Mikail Bersama Cikgu² Dia

Posted by Zie Madini | 0 comments
Photo by : Chu Majorflava
Belong to: UNIMAS

Selamat Hari Guru buat semua cikgu² di seluruh dunia **ceaaa...budget ler tu seluruh dunia baca blog aku. Haha. Kasi can arr fefeling kejap :P ** 

Kali ni celebration Hari Guru zie sangattt sangat looking forward taw. Sebab kali pertama maaa Mikail akan sambut dengan cikgu² dia. So teruja kooo aku buat kraf bagai utk tempek di hadiah² cikgu² Mikail. Hehe. Boleh refer kat entry ini --> Kraf Sempena Hari Guru (klik utk view) 





Sebagai tanda terima kasih Zie buat cikgu² dia sebab sudah didik dan jaga Mikail sepanjang 9jam di sekolah. Jasa uols semua amat Zie hargai. Dan buat cikgu² yg pernah mengajar Zie di zaman sekolah zie dulu, ribuan terima kasih buat kalian.

...Semoga Allah swt pjgkan umur cikgu² dan murahkan rezeki cikgu² sekalian. Amin...



 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)