Followers

Monday, May 30, 2016

Hari Sukan Tadika Tahfiz

Posted by Zie Madini |



Hari khamis lepas, Zie dan husband ambil leave. Sebab nak attend Hari Sukan a.k.a Hari Sukaneka tadika mikail. Inilah dia har sukan yang pertama dalam hidup Mikail. Wajib koooo weols attend walaupun hari tu Zie ada meeting di opis.

....nasib boss memahami. Postpone meeting keesokkan hari :) Syukur sangat sangat dapat boss yg memahami. Bos pun suruh utamakan keluarga. Kerja boleh ditangguhkan ^_^





Budak manja. Asyik nak mintak gendong je. Berjalan bukannya hendak. Tu yg zie kalau papa dia not in town, Zie more prefer tak nak keluar gi mana mana. Berat kooo nak mengendong si Mikail tu. Huhuhuhu

...papa dia jadi tukang gendong takpe. Kuat :P




Cari mana Mikail kat group Rumah Biru tu.... hehe. Tema rumah dorg Captain America...hahaha. Hendak plak dia di ikat kepala ek. Good boy :D





Larian berganti under kategori 4 tahun. Rumah dorg dapat No. 3 je. Ok ler tu daripada balik langsung tak dapat apa apa. Hanya satu je acara sukan untuk tahun 4... hehe. Kebanyakkan utk tahun 5 dan 6.... huhu

....takpe, tahun depan... Mikail kumpul byk byk medal ea. Hihi




Masa rehat, weols belikan dia Milo. Dah jadi macam model iklan Milo pulak Mikail...hehe. Walaupun air dan makanan budak budak, pihak sekolah ada sediakan... still gak nak belikan dia air kegemaran dia tu :)








Anak yg tak nak jauh dari parents dia. Hehe. Budak lain semua duduk di bawah. Dia je yg sibuk nak duduk dgn weols. Tapi once masa rehat dah habis, Baru weols hantar dia ke bawah dgn cikgu dan kawan kawan dia.




Bronze medal dia. Medal pertama dia. Nak letak dalam frame nanti. Wajib letak coz kan medal pertama. Meaningful tu taw...walaupun hanya Bronze je, bukan emas. Hahaha. Peduli la kan :P




Mama dia plak. bila sampai rumah, kebiasaan ler... suke pening kepala. Coz panas "masuk" dlm badan sudah. Bila mikail tengok Zie tuam tuamkan kepala Zie dgn Ice Bag tu... dia sibuk gak nak tolong Zie tuamkan kepala zie.


....sejuk perut mengandung tgk photo ni. Hehehe. Terima kasih anak mama sebab jaga mama masa sakit. hehe




0 comments:

 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)