Followers

Friday, July 22, 2016

Keputusan Semester Pertama Mikail

Posted by Zie Madini |

Hari Sabtu lepas, ada Hari Permuafakatan tadika tempat Mikail study. Actually Hari Permuafakatan tu adalah hari dimana parents jumpa dgn cikgu Al-Quran dan Cikgu Akademik untuk mendapat maklumbalas tentang prestasi anak.

....ada sedikit berdebar gak. Pengalaman pertama kooo. hihi



Semangat je weols datang awal. Malam tu Zie gtaw husband. Kalau habis duty, if dapat balik Kuching, better balik since keesokkan hari ada pejumpaan dgn cikgu di tadik mikail. Better pergi berdua and sama sama dgr prestasi mikail camne.

...nasib baik habis mlm tu lepas habis duty terus pecut balik. hihi Kesian dia terpaksa drive 2jam. Dahlah letih. Demi mu anak, kannn. 





Sementara tunggu our turn, selfie selpot dulu. Hihi. Zie dan Mikail sedondon. Baju petak petak. Husband tak sedondon coz takde baju petak petak warna merah. Di surah pakai baju merah plain, tak nak plak dia...huhuhu.





Alhamdulillah... sangat baik keputusan akedami Mikail. Syukur alhamdulillah. Zie sgttttt risau if kat sekolah dia tak nak belajar taw. Coz kat rumah.... teramatlah payah nak suruh dia belajar. Asyik mainnnnn je memanjang.

Hanya utk mata pelajaran Matematik dan Jawi je dia tak dapat markah penuh. Mata pelajaran lain, semua penuh. 




Meanwhile utk pencapaian Iqra dan Surah Hafazan dia plak... Hanya dapat C a.k.a Yayyid (Baik) untuk keseluruhan 12 ayat hafazan dia bagi Semester Pertama ni. Oklah tu. Bersyukur dgn pencapai anak. Bukan senang umur semuda tu nak hafal banyak surah

...sejujur nya, Zie akui, tak semua surah hafazan tu zie pun ingat taw. Hahaha. Kalah zie dengan Mikail. Zie monitor bacaan dia pun refer dgn buku gak. Llalalalala :P





0 comments:

 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)