Followers

Tuesday, December 22, 2015

Bag Sekolah Petama Mikail

Posted by Zie Madini |



Story penghujung bulan october nih sebenarnya uols. Ko tengok, lama giler aku perapkan... Kan ^_^    Mood nak mengarang entry ni nan hado... Tu pasal ler zie pekasankan lama lama dalam handphone. Hehehe. 

Weols anak beranak tema kelabu hari  tu. Nak pi shopping barang utk mikail ke tadika nanti.  Beli bag sekolah dulu.




Nie baru dinamakan "like fatherr, like son" hihi. Apa entah yg dorg dua termenungkan tu entah. Layan juwa nah masing masing. Hahaha





Sebelum  ke Plaza Merdeka Shopping Mall, weols singgah makan tengah hari tu. Husband teringin nak makan ayam penyet. Zie tang ayam penyet ni dah jemu dah. Dulu masa time kegemilangan ayam penyet, pagi petang siang malam dok memenyet je

... Mana tak nak naik jemu. Hahaha







Tue dia sesi pujuk memujuk.  Zie and  husband nak belikan Mikail bag sandang biasa je. Tak nak yg jenis main tarik tu. Coz mahal nah. 10seb je lagi, cecah RM100. Tapi tu lah... Mikail nak gak yg jenis tarik tu. 

... Malas nak tgk drama tangisab dia or drama menghempas diri ke lantai... Turutkan aje lah. Sebab nanti pun akan  bahagi dua dgn husband. Takpe la... Bag sekolah pertama dia








Tengok tu uols, ke hulu ke hilir dia usung benda alah tu. Over nah dia dgn bag sekolah dia tu ah. Hehehe. Dah mcm ala ala akedemi fantasia je zie tengok... Hahaha




On the way ke rumah Mak Nek segedup dia, "pengsan" koo dia. Letih kot dia pilih brg sekolah dia. Gaji ni nanti baru zie belikan kasut sekolah dia 2 padang. Pastu nak belikan dia bekas utk letak bekalan dia n botol air dia.


.... Byk lagi benda perlu di beli sebelum dia mula ke tadika. Semoga rajin belajar nanti ye, nak <3 










0 comments:

 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)