Followers

Monday, November 23, 2015

Seronok dia Ke Klinik

Posted by Zie Madini |


Hari Khamis minggu lepas, cemas kooo Zie bila emak call gitaw Mikail mengadu sakit perut (tapi tak berak). Menangis sampai terbongkok² dia tahan sakit kata emak. Bila emak Zie call zie, dia nak gak bercakap dgn zie ngadu dia sakit perut terus meraung dia nangis lepas tu.

...apa lagi aku. Panik kooo. sebab takut serious giler ke apa kan. Gelabah lerr drive balik rumah. Sampai rumah, sekali tgk happy tgk zie balik. Terus tunjuk perut dia n say, "mama, sakit tok"... manja nah.



Tengok dalam dok tahan sakit, dia tengok mama dia pakai sunnies... dia pun nak gak weh pakai sunnies. hahaha. Nak gak bergaya dalam kesakitan. Hihi.




Sampai je kat B.Teo Child Specialist Clinic, terus automatik "sihat" kooo dia bila tengok mainan kat dalam tu. Hahaha. Kids will always be kids. No matter how suffer dorg tahan kesakitan, bermain tetap menjadi keutamaan dorg. Hihi






Tengok tu, dia sibuk dengan ubat dia. Dia kan jenis yg suka giler makan ubat. Tgok pic terakhir tu, bila nenek dia pegang ubat dia coz nak masukkan ubat dia dalam plastik tu... tengok reaksi muka dia. Lepas tu dia bising kat Mak Nek dia koooo uols.

...dia kata tu dia punya. Jangan kacau. Hahaha. Macam lah da org nak berebut dgn ubat dia. 




Ni dia kesemua ubat²an Mikail. Mujurlah takde apa² serious. Perut mikail kembung angin je sebenarnya. Disebabkan anak zie tu tahap manja dia teramatlah melampau... so over lah dia bila kena sakit :D Hihi. Apa² pun, dah okay dah Mikai :)



0 comments:

 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)