Followers

Thursday, September 28, 2017

Dah Mula Baca Buku Cerita Dia

Posted by Zie Madini |



Alhamdulillah... dalam 25 murid di kelas Mikail, hanya dia dan sorg lagi kawan dia (lelaki), dah habis buku bacaan siri Bacalah Anakku (ada 8 buku kesemuanya) dan dah mula dah baca buku cerita. Bila cikgu akademik dia inform zie last month utk sediakan buku cerita utk dia sekaligus gitaw zie pekembangan dia.... syukurnya zie. 

....Masih lagi dia salah sorg Top Student di kelas dia. Alhamdulillah ♥ Semoga prestasi pembelajaran dia sentiasa cemerlang hendaknya. Insha'Allah.

Terus minggu tu hari sabtu bawa Mikail ke bookstore cari buku cerita dia. Dan suruh dia pilih sendiri buku cerita apa yg dia nak ...hehe. Happy Mikail ke bookstore taw




Oh ye, utk para ibu bapa yg baca entry zie ni, zie highly recommended if  uols nak beli buku cerita kanak² utk anak uols yg baru je habis buku bacaan jenis suku kata, beli yg jenis tulis ada warna warna gini.

Sebabnya... so that anak senang nak kena perkataan. Once dah kenal betul² perkataan, baru leh start train dia baca buku yg tulisan semua in black. Ingat tu ye. Zie share apa yg cikgu akademik mikail terangkan pada zie...hihi




Apa²... i am proud of u, Mikail. Baru je umur 4 tahun 10 bulan... dah pandai baca buku cerita. Mama dia ni dulu, baya² dia...still main and buta huruf. Hahaha. 

Zaman zie dulu, weols org susah. Arwah ayah tak hantar weols adik beradik ke tadika. Pada weols time tu dulu, anak orang kaya je gi tadika. Weols adik beradik terus masuk darjah 1. umur 7 tahun baru start belajar. Huhu.Alhamdulillah, perancangan Allah swt adalah sebaik²nya... walaupun takde ke tadika, still gak weols adik beradik pandai²...hihi

bukan puji diri sendiri ye. Kebenaran ^_^ 

0 comments:

 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)