Followers

Friday, August 21, 2015

Bagi Ikan Makan Lagi

Posted by Zie Madini |



We are navy blue theme that day...hehehe. Like always, setiap hari Sabtu... lepas je balik dari rumah emak mentua zie, kompom akan bawa Mikail bagi ikan makan di Pustaka :) 




Hehe...mikail je warna ijo :P Kiranya ambil tempias warna hijau kat baju husband tu sebenarnya. Hihi. Tengok Mikail tu uols... dia nak dia yg jinjit plastik roti tu. Tak nak weols yg jinjit. Semangat dia nak bagi ikan makan. Haha






Pipi pau! Eee geram tgk pipi anak sendiri tu...menambahkan lagi kecomelan anak bujang zie ni ha...hikkksss :P



Jinak² je ikan² kat sini taw. Ni kalau kaut guna baldi, confirm penuh baldi. confirm! Hehehe.  Si Mikail tu, sampai je weols kat tepi tasik tu, terus mikail kata:-

Mikail: Assalammualaikum ikan. Mikail datang nak barik makan

I was like...awwwwww, so cute! Hihi. Semua yg duduk tepi weols senyum dengar dia gitu. Then bila hari dah nak senja and weols dah nak balik, sekali lagi mikail "bercakap" dengan ikan:-

Mikail: Bye bye, ikan. Ikan tido jak sia. Mikail balit lok. Bai bai ikan. 
Assalammualaikum


...awwwww, sejuk perut mengandung dengar part assalammualaikum tu weh. Didikkan dari dia kecik akhirnya membuahkan hasil. hihi. Semoga berterusan begini ye anakku.... Insya'Allah.




But first.... let me take a selfie! Haha...selfie dulu sebelum balik. Kikiki :D Well, sabtu tadi takde weols ke sini coz husband on duty di sri aman. Tak dapat balik dia. Malas nak bawa mikail ke sana tanpa dillah. Bahaya jalan² tanpa lelaki nowadays...

...gerun dgn manusia skrg. Taraf hidup semakin tinggi, jenayah pun secara automatik semakin berleluasa. Hemprhh...




0 comments:

 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)