Followers

Tuesday, August 4, 2015

Jalan Petang di D'Cove & Pustaka Negeri

Posted by Zie Madini |



Alololo anak bujang Zie tu, asal di bawah jalan²... dia lah yg paling teruja. Kaki jalan nah anak zie taw. Tu memang mewarisi mama dia ni time zaman muda mudi dulu. Hahahaha. Pssttt... suka tgk mikail dlm gambar ni.

....ala² gedik gitu dia berposing. 





Kali ni hendak plak dia senyum² depan camera. Hehehe. Sebelum papa dia balik Sri Aman... weols bawa Mikail jalan² kat D'Cove pasir pandak dulu. Lama tak ke situ rupanya under renovation tempat tu. Sangat² tak lawa dah sekrg. Mcm kawasan terbiar je.

...ye ler kan. Nama pun dah "under renovation" hehehe





Memandangkan Mikail belum puas lagi jalan²... merengek tak nak balik. Terpaksa ler weols laki bini bawa dia ke Pustaka. Niat hati nak tengok ikan :D






Tengok tue... senyum lebar si Mikail tu. Pertama kali Mikail tengok ikan berenang di tasik. Kalau tgk ikan berenang dalam  aquarium, itu sudah biasa. Tapi tengok ikan berenang di dalam tasik, inilah pertama kalinya. Hihi.

...over excited dia kooo. sampai tergelincir dia. Nervous zie bila dia tergelincir. Syukur alhamdulillah tak jatuh dalam tasik tu. Simpang malaikat 44..puhhh 3x. Lepas tu terus dia tak berik nak ke depan if zie tak pegang. Hehe... Good boy :D





Hehehe...pandangan jeles tgk budak sebelah dia bagi ikan² makan roti. Terus Zie terpkir kenapalah tak stop by di kedai roti beli roti. Kat sini memang sah² ler takde org jual roti. If nak bagi ikan makan, bawa roti sendiri. Hahaha.





Tengok ikan² tu...super friendly. Tak takut dgn manusia. Ni kalau di jala... syorga ni weols tangkap sekor²...haha. Tettttt! Ikan² di pusat rekreasi memang jenis gnie kan. Attention seeker je semuanya...hahaha





Nak dijadikan cerita, emak budak tu kesian tgk Mikail tengokkk je anak dia bagi ikan or Maybe gak  terdengar Zie gtaw husband, lain kali ke sini jgn lupa beli roti so that Mikail dapat bagi maka ikan...hehe. Dia suruh anak dia bagi 2 keping roti pada Mikail.

...Suruh mikail bagi ikan makan gak. Awwww...terima kasih byk² kak. Hihi




Tengok, muka happy dapat bagi ikan makan. Hehe. Hensem je anak zie nie senyum. Aharkss! :P




Bila senja mengetuk tirai hari, bermakna...perlu balik. Well, ni lagi lain kisah nya. Since Mikail still teruja bagi ikan makan....mula lah drama bergolek² atas tanah sebab tak nak balik.




Habis satu pustaka tu kot dgr tangisan dia. Sgt kuat dia jerit nangis mengamok. Part guling² atas tanah tu tak menahan sambil kata "nak tengok ikannn... ikannnn IKANNNNN!"... adoiyai! Malu aku taw...semua org tgk. Pertama kali Mikail berperangai gitu.

...kesian papa dia habis kena pukul² mikail dek mikail. Papa dia tempat Mikail lepas marah dia. Huhu. Dah pandai melawan dah si kecik ni.... alahaiii.





0 comments:

 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)