Followers

Thursday, January 7, 2016

Bila Ibu Bekerjaya Bawa Anak Ke Pejabat

Posted by Zie Madini |



Cerita tahun lepas ni actual. Wahhh... cam kedengaran lama je bila guna ayat "tahun lepas". Walhal baru je minggu lepas actually... hahaha :D Memandangkan tak org nak jaga Mikail di rumah, sebab emak bawa Nenek pergi check up di Poliklinik sama sama dengan Kak Mida.

...sebab Zie tak nak Mikail ikut sekali dengan dorang (kang busy nah dorg nanti, mana nak urus Mikail... mana nak urus nenek lagi), tu yg Zie bawa Mikail ke opis je. Buat kerja sambil jaga dia. Hahaha





Kasi dia main stationery Zie. Baru dia dok diam kooo. Kalau tak... habis meja Zie dia kacau. Sampai tumpah air tin dia...hahaha. Apa lagi akuu... terus jadi singa :D ... hehe





Mintak susu ler pulak... adeh. Pssttt,, survival mode koo. Tarik kerusi dan cantum, terus jadi instant katil. Hahaha. Mikail kalau menyusu, dia selesa menyusu baring. Zie suruh susu duduk je sebenarnya, Dia tak nak.

...nak baring gak katanya. Tu yg zie ala ala... okay boss! Huhu





Pssttt....tak lama lepas dia susu... adalah dalam setengah jam gitu. Berak ler plak dia. Aiyaaaa. Nasib baik kat store opis ada toilet yg uols boleh mandi kat sini. So guna toilet tu je lah utk cuci berak dia. Huhuhu. 

...sambil buat kerja, sambil jaga anak... alahai, memang tak menang tangan koooo. Kalau dia nak duduk diam diam, okay. Ni tak...mcm mcm dia minta. Dahlah siap nyanyi bagai..adoiyai. Hahahaha. 





0 comments:

 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)