Followers

Wednesday, January 6, 2016

Hari Petama Mikail Ke Tadika

Posted by Zie Madini |

Hari tu semangat kooo weols awal² pagi untuk bawa Mikail masuk tadika. Husband balik sekejap sebab dia pun tak nak lepaskan peluang hantar anak ke tadika pada hari pertama ^_^ Weols guna 2 buah kereta. Mikail ikut Zie... husband sorg². Hehe.

...lepas tu masing² gi tempat kerja masing². Tentang Mikail plak... liat nah anak bujang Zie tu nak bagi awal pagi. Drama menangis tak nak bangun and mandi tu memang wajib dia berdrama. Hehe




Alololo...comel! Mula² ok dia. Maybe sebab dia fikir weols ada sekali kot. Bila Zie dan papa dia dah nak balik... tu dia. Mengamok dia melalak seakan nak ikut weols balik. Sampai di luar kawasan masjid kedengaran. Pilu hati weols laki bini dengar. 

...tp kena gak weols laki bini keraskan hati. For his education. Kalau bukan skrg hantar... bila lagi kan? Sooner or later tetap akan hantar gak. So awal² lagi lah kena biasakan dia.





Memandangkan Zie dapat nak ambil Mikail balik sekolah, zie 'tender' bini opismate zie tolong ambilkan memandangkan tempat tinggal weols tak jauh. Syukur dia nak...alhamdulillah. Uols nak tau, bila part aunty Sarah dia nak ambil dia balik. Dia tak nak balik kooooo. Still lagi sibuk main lego.. hahaha. Tadi pagi bukan main lagi dia kan :D

Semalam, hari kedua dia ke sekolah. Dah tak nangis lagi dah dia. Excited lagi ada. Dia kata nak jumpa cikgu n kawan² and main lego, baca quran sama² kata Mikail. Sampai je kat kelas dia semalam, dia bagi salam kat cikgu² dia.

Lepas tu terus dia pergi kat cikgu dia dan tunjuk kat cikgu dia bag sekolah dia dan terus suruhkan cikgu dia letakkan bag sekolah dia kat atas kabinet bag sekolah. Lagak mcm seorg boss bagi arahan koo... epppp! Hahaha. Mcm lah cikgu dia tak tahu mana nak letak bag dia tu. 

Lega zie dia dah tak nangis lagi. Masa hari pertama tu, susah hati giler zie. Takut dia demam je if nangis non stop. Nasib Mikail jenis nak di pujuk ^_^ Harap di permudahkan urusan pembelajaran Mikail. Amin.





0 comments:

 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)