Followers

Tuesday, April 5, 2016

Pertama kali Ambil Dia Lewat :(

Posted by Zie Madini |




Gara gara hujan lebat semalam, terus sampai kat tempat tadika Mikail lewat giler. Over pukul 6pm Zie baru sampai. Sana sini kooo traffic jammed kat bandaraya Kuching ni. Nasib Zie balit awal setengah jam dari staff yg lain.

...kalaulah balik mcm biasa (5:30pm)... kompom sampai kat tadika dia jam 7 malam...confirm! :( Susah hati Zie taw. Pekara yg Zie risaukan terjadi...dan akan terjadi lagi sebab memang tak dapat nak elakkan.



Kesian anak mama ni. Sampai je Zie kat tempat dorg tunggu parents sampai... Zie tgk dari jauh lagi dia dah kenal kereta Zie masuk and rebut rebut nak salam dgn Cikgu yg jaga situ. Bila Zie keluar and nak ambil dia... Zie tgk muka dia sedihhhhhh sangat n mata berlinangan air mata gitu.

...tak nangis, tapi berair mata. Kata cikgu yg jaga dorg tu... dia asyik tanyak kat dorg (ada 2 org cikgu jaga), mana mama Mikail. Aduhhh....sungguh kooo uols, rasa nak menitis air mata Zie. Maybe bagi uols, ambil lewat dari sekolah adalah perkara biasa je.

Tidak pada Zie. Zie sangat protective when it come to Mikail. Dulu Zie upah kawan Zie utk ambil dia (kwn yg zie percayai), tp sayangnya dia terpaksa stop ambil sbb dia dah ada buka bisnes sendiri. Nak kasi mikail balik guna van sekolah... Mikail still kecik lagi. Baru je 3 tahun 7 bulan je umur dia

Mana lah reti nak naik van. Bukannya driver van tu nak ambil sampai dlm kelas pun :( Syukur boss Zie sgt perihatin, zie benarkan Zie balik setengah jam awal if ambil anak. Apa apa pun, sgt rasa bersalah ambil dia lewat.

Harap nanti dia faham, mama dia kerja (husband outstation selama sebulan...thats why)... and why mama dia lambat ambil dia. Tapi Zie akan lakukan sebaik mungkin utk ambil dia on time. Kalau boleh tak nak bagi dia tunggu sejam lebih lagi...



0 comments:

 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)