Followers

Friday, May 12, 2017

Anugerah Murid Terbaik Bagi Kelas 4 Cerdik

Posted by Zie Madini |

Ya ampunnnn... blog kini terabai sekali lagi dek akibat kekangan kerja. Huhu. Bila malam... keletihan dah. Bila letih... idea nak nulis blog pun nan hado. Hahaha

So... hadap lerrr uols baca entry yg udah tak "Fresh" ... hehehe.



Pada 12.11.16 (Sabtu), adalah majlis konvokesyen Tadika Tahfiz Tattary yg ke-7 kalau tak silap. Actually majlis konvo tu khas utk murid Tahun 6...

Mikail ikut serta sebab dia kan salah seorang penerima Anugerah Pelajar Terbaik bagi kelas dia bagi kategori Zakiyyul Fikri :) Alhamdulillah...

Sejuk mata tgk dia berjubah putih :) hehe





Mak ayah dia berbaju putih gak... cuma zie more kehitaman ler coz takde tudung dan skirt putih... hehe. Takpe, janji ada warna putih.. ye idok? ^_^




Sebab weols mengikut jadual surat jemputan (murid-murid yg terlibat kena dtg jam 12tgh hari)... menjawap ler melopong tgk cikgu cikgu setting stage ... hehe

Majlis bermula jam 2:30pm actually. Hahaha. Takpe... sbg tetamu kena hormat atur acara penganjur majlis... betoi tak ;)


Siap sedia untuk buat persembahan. Semangat kooo aku. Ensem anak mama ni. Sejuk hati tengok. Semoga jadi anak soleh... amin.



** Mikail bari depan, No.3 dari kanan**

Bila masuk je dorang utk nyanyikan lagu Negaraku dan Lagu Ibu Pertiwiku... terus tengok mikail dah tersendu sendu nangis.

Ya Allah... resah seorang ibu bila tengok anak dia nangis sampai terhenjut henjut bahu... rasa nak je berlari ke atas stage, peluk dan pujuk dia :'(


** Mikail baris hadapan, No.1 dari kanan. Sebelah cikgu tu **


Sepanjang persembahan nyanyian tu dia nangis non stop (persembahan dia nyanyian Lagu Negaraku, Ibu Pertiwiku dan Khatam Al-Quran).

 Dari jauh nangis mata dia bengkak. Bengkak gak hati zie yg terpaksa tengok dari jauh... uwaaa. 1st time dia di stage. Nervous n takut dgr bunyi sound system kot. 

Bila dah takut tu, sure lah dia cari Zie... hemprhh





Habis je persembahan... Cikgu Rose terus jumpa zie nak ambil kain lampin dia coz dia nak tido katanya. Terus Cikgu Rose gtaw kat Zie... dia still tak bagi Mikail pada Zie dulu...

... takut dia tak nak naik pentas ambik hadiah. Terpaksa lah akur. Sepanjang tu lah jiwa zie tak tenteram... sebab tak tgk dia... 



Until lah masa dorang dah nak ambil hadiah... baru ler lega hati zie tgk dia dah okay. Dah tak bengkak mata... hehe.




** Mikail sebelah paling kiri, cikgu dia pegang**


Masa dia tunggu turn dia ambil hadiah. Zie dah risau... takut dia nangis lagi. But syukurlah... tak dia nangis. Ambil hadiah dgn jayanya. Hahaha






Tu dia... hihi. Sayang anak manja mama ni tauk. Bila majlis dah selesai, Zie tanya lah dia... kenapa nangis. Dia kata "Mikail nak pergi kat mama. Cikgu tak suruh"... alolololo....

...of coz lah cikgu tak suruh. Majlis belum selesai. Hehe




Hadiah dan medal (errr... kira medal ek tu? Haha) dia. Alolo... cian, nangis dia nak tido. After this tido lah puas puas ye syg mama... hehe.



Ni dia video dia nangis on stage...haha. Kesian anak manja mama ni tau. Hihi.




0 comments:

 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)