Followers

Friday, March 13, 2015

Alat-Alat Pembelajaran Buat Mikail

Posted by Zie Madini |



Zie ada sedikit terlambat beli² benda alah gnie dgn Mikail. Sebelum ni Mikail belajar abjad dan nombor melalui Tab dia je. Macam tak berapa fun je dia belajar melalui computer. Akan lebih bererti dan more fun sekiranya kita sbg parents yg ajar dorg manually..hehe.

....sesibuk mana pun kita, harus luangkan masa utk mengajar anak. Baru sekarang sedar.... uwaaaa! What a bad mom i am :( Bukannya apa uols... letih sgt setiap kali balik kerja. Sekarang, mencuba sebaik mungkin ^_-




Baru terkedek kedek ajar mikail matematik. Hehe. Simple matematik je dulu ajar. Kalau yg XY² YX² bagai tu... give up aku weh. Sebab diri sendiri pun fail...huhu :( Nangis. Hehe. Yg susah², hantar pi tuisyen je bila besar nanti beb. Lagi senang.

...ajar mana yg Zie pandai je :D




Ajar dia ajar nama sendiri dan ingat tarikh lahir sendiri. Result may not be overnight, all u need is patience ^_- Kesabaran kena ada lah mendidik. So zie sgt solute kat cikgu² kat luar sana. Zie hanya sabar ajar anak sendiri je...

...anak org wallahua'alam kot. Sebab tu tak nak jd cikgu sebab kesabaran dlm mendidik tu ada kurenggg sikit. Sebab nak jadi cikgu bukan sekadar nak dapatkan gaji taw. Besar amanah yg di pikul menjadi pendidik tu.

Buat cikgu² di luar sana, tabik hormat kat kalian ^_-





0 comments:

 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)