Followers

Wednesday, July 8, 2015

Iftar di Kluang Station -- Mengidam Hainanese Chicken Chop

Posted by Zie Madini |



Semalam balik je kerja...cepat-cepat balik rumah jemput emak dan Mikail. Memandangkan Zie dh jemu makan makanan di tapaw di bazaar setiap hari (menu hampir sama je setiap hari), so zie call emak. 

...suruh dia siap siap berkemas. Sampai je Zie nanti terus keluar.




Pecutan dgn jayanya. Sempat lagi sampai sebelum org berbuka. Hihi. Zie kan driver terhebat...ceaaa. Cuma bodoh part parking je bai. Hahaha. Weols ke Kluang Station di The Spring. Zie mengidam nak makan Hainanese Chicken Chop.

... time puasa ni, nafsu nak makan itu ini membuak-buak. Kalau di turutkan sangat... boleh bankrupt wooo dibuatnya. Huhu




2 org je makan tapi org air sampai 4 gelas. Haha. 2 gelas utk emak, 2 gelas utk Zie. Emaik air suam + Ice lemon tea. Zie plak, Ice Lemon Tea + Milo Ice. Hihi. Zie kongsi dgn Mikail sebenarnya :P




Eeee...sik maluuu. Sik puasa, Hehe. Awal je dia menyedut air tu. dahlah Zie terlupa bawa ear phone. Tak dpt ler nak pasangkan radio di handphone jawapnya. Nasib baik ler The Spring mall tu bersebelahan dgn masjid.

...so, no hal terlupa bawa ear phone. Kompom dengar azan berkumandang :D




Chicken Rice utk emak. Rasanya mcm menu baru di Kluang Station je ni. Ke... zie yg tak perasan. Haha. Yelah...asal mkn ke sini. Tak yah tengok menu bagai. Dah tahu dah nak makan apa. 



Inilah menu favourite zie di Kluang Station. Hainanese Chicken Chop! Terbaik wok... hehe





Fried Wings ni plak utk Mikail dan emak. Adalah gak zie ambik sekerat je. Selebihnya biar emak dan Mikail yg makan.






Syukur alhamdulillah... semenjak duak menjak ni, sudah mula mahu makan Mikail. Tu yg badan dia ada sedikit berisi dah. Kalau dulu...alahaiiii, payah giler nak bagi dia makan. Asyik nak menyusuuuuu je memanjang. Makan tak nak...

...risau di buatnya. Walhal takde pun kasi dia jajan. Kalau kurma setipa pagi. ada zie bagi. Apa-apa pun syukur anak manja zie tu dah mahu makan. Harap berkekalan lah selera makan dia tu. Aminnn...




0 comments:

 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)