Followers

Friday, September 14, 2012

Tips Semasa Mengandung: Khasiat Air Zam Zam

Posted by Zie Madini |


Semasa Zie mengandung dulu, zie selalu amalkan minum air zam zam :) So ni zie nk kongsikan kat uols (terutama sekali mummy-to-be) ttg khasiat air zam zam ni ek

Antaranya, amalan meminum Air Zam-Zam dapat membantu mempermudah proses bersalin. Juga, elok jika dapat dititiskan ke dalam mulut bayi yang baru dilahirkan.

Sebelum minum Air Zam-Zam jangan lupa doa/selawat berikut;


أَللَّهُمَّ إِنِّى أَسْئَلُكَ عِلْمًا نَافِعًا
(ALLOHUMMA INNII AS'ALUKA ILMAN NAAFI'AN)
Ya Allah, Aku memohon padamu ilmu yang bermanfaat

وَرِزْقًا وَاسِعًا
(WARIZQON WAASI'AN)
rezeki yang luas

وَشِفَاءً مِنْ كُلِّ دَاءٍ
(WASYIFA'AN MINKULLI DAA-IN)
ubat dari segala penyakit


اللهم إني أشربه مستشفيا به فاشفني
(ALLOHUMMA INNII ASYROBUHU MUSTASYFIYAN BIHI FASYFINII)
Ya Allah, sesungguhnya saya minum air zam-zam dengan harapan mendapat kesembuhan, maka berikanlah kesembuhan kepadaku.



Selepas doa/selawat, sebutkan hajat dan niat (agar mudah bersalin, bayi dan ibu sihat, dsb.)

Kemudian, minum lah air zam-zam tersebut. InsyaAllah selepas berusaha, tawakkal kepada Allah adalah yang terbaik.


-- sumber dari google

W/pun zie menghadapi kerumitan semasa melahirkan Mikail (maybe itu ujian buat zie), uols jgn plak tak cuba ek. Mana tahu rezeki uols, uols di permudahkan utk beranak nanti :)

...percaya dan tawakal pd ALLAH SWT +__+








Mikail Copyright©

7 comments:

My Life's Journey said...

trm kasih yunk atas tips yang diberikan .. muah2 ..syg ktk yunk!!

Herma Julianny said...

slalu juak mek dgr tentang khasiat air zam2 tuk..^_^

Riena Haiqal said...

wah tips yang bagus ni... terima kasih ZIe...

Misz Mieza said...

InsyaAllah, akan diamalkan if one day dimurahkan rezeki untuk preggy.. =)

azizah :) said...

InsyaAllah if jijah pregnant nanti jijah cuba amalkan...thanks tips ni sis :) doakan jijah preggy pulak yer :))

S ' nurul suhada safie said...

Tq zie...

ainiey gurlz said...

semasa bersalin boleh ke minum air zam2?ke air zam2 noe elok minum time jalan bersalin da buka?

 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)