Followers

Friday, April 11, 2014

Bawa Baby Mikail Ke Rumah Emak Mentua :)

Posted by Zie Madini |

Sabtu lepas...husband zie ajak zie ke rumah emak dia, bawa Mikail sekali. Sejak dalam pantang ni dah sebulan lebih dah zie tak ke rumah emak mentua zie.  Since zie skrg pun dah sihat almost 90% dan dah berani ke hulu ke hilir berjalan...

...so why not ke rumah mentua bawa Mikail :)



Hehe...nyempat gak weh Mak Nek dia bagi dia mandi. Mandi dalam besin atas sinki lak tu...hehe. cute!





Mengikut adat Melayu Sarawak, sekiranya anak uols anak sulong dan uols bawa ke rumah org...for sure tuan rumah akan sembur minyak wangi lepas tu akan bagi sedikit beras buat baby. Beras, mangkuk, sudu dan garfu tu...

..emak mentua zie yg bagi. Why buat camni??? Coz takut baby tu lemah semangat dan sakit after balik dr umah org tu. Gitu lah kalau tak silap zie..hehe :D Uols semenanjung lak camne ek? ada beradat cam gnie gak tak??? Hehe..





0 comments:

 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)