Followers

Friday, April 11, 2014

Labour Pain --- Hampir 24jam Menahan Rasa Sakit Tanpa Henti

Posted by Zie Madini |


Spt yg di janji kan dlm previous entry (click SINI utk baca), ni zie akan storykan kenapa zie terpaksa beranak secara pembedahan :( Pada 29.8.2012 (Rabu) pd pukul 5:30pm, zie dimasukkan ke hospital gara-gara air ketuban zie dh pecah. Masa tu zie langsung tak rasa sakit apa-apa taw.

...tp sebaik saja selepas doktor check dan kena induce, ya ALLAH uolsss. Sakit giler. Doktor terpaksa induce zie coz Mikail dan pun berak kat dalam kandungan :( Tp sikit je dia berak.

Its not a good sign :( Tu yg doktor terpaksa bagi zie cepat-cepat beranak. Uols cuba bayangkan, dari pukul 5:30pm sampai pukul 2pm keesokkan hari baru zie dibedah. Zie terpaksa di operate sebab pintu rahim zie tak buka sepenuhnya :(

Sepatutnya 10cm bukak baru boleh proceed berteran. Tp zie nyer pulak...terlampau lama giler tunggu berjam-jam, tp pintu rahim baru 8cm buka dan degupan jantung Mikail semakin lemah :(

Tu yg akhirnya doktor terpaksa jalani pembedahan utk selamatkan Mikail dan Zie. Syukurlah semuanya selamat. Alhamdulillah :)






Dlm gambar ni zie dah di masukkan kat ward biasa selepas selamat menjalani pembedahan. Kenapa entah after tu zie di pindahkan ke 2nd class ward. Seriously, sgt tak suka dgn 2nd class ward coz bilik tu beraircond. W/pun toilet dlm bilik, tp aircond dia tak leh nak di kurangkan sejuk dia.

...zie boleh lah tahan sejuk tu. Tp Mikail tak leh. Kesian giler Mikail. Setiap kali zie tukar lampin dia...sure dia menggigil kesejukkan yg teramat sgt :(






Alololo...sentiasa di bawah ketiak zie dia time zie di ward selama 2 hari aritu. Hehe :D Tak leh nk berenggang dgn zie. If zie letakkan dlm katil baby tu, sure dia nangis. Takut seseorang kot...hihi.

Papa pun, semoga menjadi anak yg soleh. Berbakti kepada org tua dan menjadi khalifah ALLAH SWT yg taat. Aminnn. Insya'Allah...akan hantar Mikail ke sekolah tahfiz. Nak utamakan Mikail dgn ilmu akhirat. Ilmu dunia pun tak akan di lupakan juga^_- winks

...oh ye, lupa gtaw :D Zie beranak kat Hospital Umum Sarawak je. Free je zie beranak kat ctue coz husband zie goverment servant (Polis)...hehe.








0 comments:

 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)