Followers

Friday, April 11, 2014

Mikail Totally Reject Botol Sudah :(

Posted by Zie Madini |



Cak! Morning uols...hehe. Pepagi ni...zie hidang uols dgn gambar Mikail dgn teddy bear dia tu. Hehe.  Now uols...perkara yg zie takutkan dh pun terjadi :( Mikail skrg TOTALLY reject susu botol dah...uwwaaa!!! Inilah the negative side being breast feeding.

...zie risau uols. Camne nk ajar dia terima botol lg...hemprhh. Semlm zie bincang dgn boss. Mintak dia benarkan zie keluar lunch awal setgh jam. Zie mintak keluar 12pm-1:30pm sbb zie kena balik rumah setiap tgh hari utk breast feed Mikail.

Boss zie kan uols, sgtttt sgttt baik. Mmg such a blessed zie ada boss mcm dia. Sebab, kan zie mintak keluar stgh jam awal dan akan stay back sampai 6pm utk ganti balik. Tp...boss zie terlampau baik. Dia kasi zie keluar 11:30am - 2:30pm dan balik still mcm biasa 5:30pm.



Dia langsung tak kasi zie ganti balik masa tu. Seee utk...suci nah hati boss zie. Malu plak zie bila dia buat keputusan gitu. Rasa cam "curi" masa dia je coz in the end of the month...zie still terima gaji full. Kata boss...dia tak kisah asalkan zie pandai arrange masa utk siapkan kerja zie.

...janji zie still kekal jd a productive staff, then dia will be no hal. Jadi mulai hari ini...zie promised to myself yg zie akan buktikan pd boss zie yg zie akak kekal jd a productive staff w/pun period kerja zie hanya 5 jam sehari. Akan Zie siapkan semua kerja before dateline.

Terharu zie dgn keputusan boss. Boss ckp selama mana Mikail still breast feeding, selama itu lah zie akan working 5 jam sehari je. Syukur zie ALLAH SWT kurniakan zie seorg boss yg baik hati mcm ni.










0 comments:

 

About Me

My Photo
Zie Madini
Salam uols. saya Zie Madini. Gadis berasal dari Kuching, Sarawak. I am a mixblooded girl. Half Malay, half iban ^_- Lahir pada tahun 12/8/1984... thats make me 31 years old skrg. Ouchhh! tua sudah...HAHA. Oh ya, dah pun married on 11/11/11. Mama kepada Muhamad Mikail, lahir pd 30.8.12
View my complete profile

Designed by Miss Rinda | Inspirated by Cebong Ipiet | Image by DragonArtz | Author by YOUR NAME :)